ÇOCUĞUNUZLA KALİTELİ ZAMAN GEÇİRİN

ÇOCUĞUNUZLA KALİTELİ ZAMAN GEÇİRİN

Okul temposundan çocuğu ile sohbet etme fırsatı bulamayan ailelere tavsiyelerde bulunan Psikolog Meltem Özcüler, ailelerin çocuklarıyla birlikte gezmelere gitmesi, kaliteli zaman geçirmesi, ortak oyunlar oynaması ve bol bol sohbet etmesi gerektiğini belir

 

ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

 

Lokman Hekim Ankara Hastanesi'nde görevli Psikolog Meltem Özcüler,  verimli geçecek bir yarıyıl tatili için ailelere önerilerde bulundu. Özcüler, “Çocuğunuzla sohbet edip, birbirinizi daha çok tanıyın. Bu sohbetleriniz ilişkinizin güçlenmesine, ortak zaman geçirme isteğinizin ve zevkinizin artmasına destek olacaktır. Aman sakın sürekli öğüt vererek, konuyu derse, ödeve getirerek bu güzel anları bozmayın” ifadelerini kullandı.

 

AKRABA ZİYARETLERİNDE BULUNABİLİRSİNİZ

Havaların soğuk olmasına rağmen tatil süresince gezmelerin ihmal edilmemesi gerektiğini anlatan Özcüler, “Eş, dost, akraba veya çocuğunuzun arkadaşlarına gidebilirsiniz. Yaşadığınız mahalleyi ve şehri tanımak için gezebilirsiniz. Eski yapılar, akvaryumlar, hayvanat bahçeleri, küçük kafeler ve harika müzeler gezi listenizde olabilir. Alışveriş merkezleri, oyun alanları, bowling ve sinema gibi seçenekler de bu soğuk havalarda kısa süreli de olsa ziyaret edilebilir” dedi.

 

Ev içinde de çok keyifli, üretken ve sevgi dolu zaman geçirilebileceğini belirten Özcüler, “Çocuğunuzun oynadığı oyunlara eşlik edebilir, yeni oyun sahneleri yaratabilirsiniz. Çocukların devasa oyun alanlarına ihtiyacı aslında yoktur. Kanepenizin minderleri, sandalyeler ve bir çarşafla macera adası yapabilirsiniz. Dinlenme saatlerinde de keyif aldığınız müzikleri dinleyebilir, oyun hamuru yapıp figürler çalışabilir, resim yapabilir, çizgi film veya film izleyebilirsiniz” diye konuştu.

 

GELENEKSEL OYUNLARI ÖĞRETİN

“Sabah saatlerinde ev toplamayı, diş fırçalamayı, spor yapmayı, zamanı programlamayı, kendine ve başkalarına özen göstermeyi, üretici olmayı, sürprizler yapmayı ve daha birçok güzel etkinliği alışkanlık haline getirin” tavsiyesinde bulunan Özcüler,  sözlerine şöyle devam etti:

“Çocukları televizyon ve bilgisayardan uzak tutmak istiyorsanız, geleneksel oyunları öğretebilirsiniz. Saklambaç, misket, körebe ve benzeri oyunları oynamaları için malzemeler üretebilir, oyunlar sırasında destek olabilirsiniz.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.