Çocuklar için tehlikeli oyun

Çocuklar için tehlikeli oyun

Yıkımı yarım bırakılanokul binası öğrenciler için büyük bir tehlike oluşturuyor.

Keçiören Güçlükaya Mahallesi'nde bulunan Nuh Eskiyapan Okulu'na ait üç hizmet binasından biri yenisi yapılmak üzere yıkılıyor. Ancak miadını doldurmuş iki katlı okul binasının yıkım işlemleri yaklaşık 20 gün önce başlamasına rağmen bir türlü bitirilemeyerek yarım kaldı. Bu durum ise okul alanı içerisinde hala eğitim-öğretime devam eden ilkokul ve ortaokul öğrencileri için tehlikeye davetiye çıkarıyor. 

İNŞAAT YIKIM SAHASINDA OYUN OYNUYORLAR!

img_8222.jpg

Ruhsat işlemlerinden dolayı yıkımı yarım kaldığı iddia edilen eski okul binası ile diğer iki okul arasına güvenlik gerekçesiyle tahta perdeler yapılsa da bazı öğrencilerin tehlikeli alana rahatlıkla girerek oyun oynadıkları objektifimize  yansıdı. Yıkım alanına herhangi bir uyarı yazısının asılmaması ya da alanda güvenlik için iyi bir tedbir alınmaması dikkat çekti. 

İNŞAAT MALZEMELERİ DÜŞTÜ DÜŞECEK

Müteahhit tarafından yıkımı gerçekleştirilirken yarım kalan eski okul binasındaki kiremit, tuğla ve beton parçası gibi tehlikeli malzemelerin sarktığı, inşaat malzemelerinin çevrede olduğu görülürken bu malzemelerin okul bahçesinde faciaya yol açabileceği kaydediliyor. Çevredeki vatandaşlar, "Çocuklar tahta engellerden atlayıp yıkım halindeki okul inşaatının olduğu yerde sürekli maç yapıyor. Futbol topunun yıkım alanına gittiği zamanlarda bile çocuklar çekinmeyip tehlikenin içine giderek topu alıyor. Bizler de korkuyoruz. Bir facia yaşanmadan burası yıkılmalı ya da iyi bir önlem alınmalı" dedi. 

MÜTEAHHİT “SORUN YOK” DEDİ

Gazetemize bilgi veren Nuh Eskiyapan İlkokulu yetkilisi, yıkım işlemi yarım kalan okulun, öğrenciler için tehlike oluşturduğunu; ancak yıkım işleminin müteahhidi ilgilendirdiğini söyledi.  Yetkili, öğrencileri sıkça uyarlamalarına rağmen inşaat alanında oyun oynadıklarını da kaydetti. Okul binasının yıkımını gerçekleştiren müteahhit Ahmet Er ise o inşaat alanının öğrenciler için tehlike oluşturmadığını savundu. Er, öğrencilerin o alanda futbol oynadığına dair fotoğraflar olduğunu söylememize rağmen “o bölgeye öğrenciler giremez” dedi. Er ayrıca yıkımı yarım kalan binanın şuan yıkılmayacağını yanına yeni okulun yapılması ile o yeri yıkacaklarını söyledi.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.