Çocuklarını göremeyen babaların vuslat arayışı

Çocuklarını göremeyen babaların vuslat arayışı

Eşlerinden boşanmalarının ardından çeşitli sebeplerden ötürü çocuklarını görmekte sıkıntı yaşayan babalar, bu kez de Kamu Denetçiliği Kurumuna gelerek karşılaştıkları problemlerin çözülmesi adına yazılı başvuruda bulundu.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Başkent’e gelen Babasız Bırakılan Çocuklar Çocuksuz Babalar Derneği (BABAÇ-DER) ve Çocuksuz Bırakılan Babalar ve Çocuk Hakları Derneği üyeleri, yaşadıkları birtakım sorunların aşılması adına Kamu Denetçiliği Kurumuna önceki gün yazılı başvuruda bulundu. Babalar, kurum yetkililerine yaşadıkları sıkıntıları anlatma fırsatı da buldu.

ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLAR…

Gurup adına gazetemize bilgi veren BABAÇ-DER Başkanı İbrahim Aksoy, yaptıkları başvuruda boşanma aşamasında ve sonrasında özellikle arada kalan çocukların yaşamış olduğu tek taraflı velayet sorunu, 6684 sayılı kanun ile yasalaşan ortak velayetin uygulanmaması, 6284 Aile İçi Şiddeti Önleme Kanunu nedeniyle çocukların yaşadığı olumsuzluklar, çocukların özellikle babaları tarafından haciz edilerek görülüyor olmasının yarattığı sorunlar ile birlikte süresiz nafakanın yaratmış olduğu haksız hususların yanı sıra boşanma neticesinde çocuklarda meydana gelen ‘Ebeveyne Yabancılaştırma Sendromu’ gibi konuların yer aldığını belirtti. 

BELGELERİ İLE SORUNLAR ANLATILDI 

Kamu Denetçisi Özlem Tunçak’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya da katılım sağladıklarını anlatan İbrahim Aksoy, 3.5 saat süren görüşmede sorunlarını sözlü bir şekilde de aktararak resmi belgeler ve bilimsel kaynaklarla da sorunlarını anlattıklarını söyledi.  Aksoy, “Çocuğun duygusal istismarı ve psikolojik şiddet unsuru olan ‘Ebeveyne Yabancılaştırma Sendromu’nun (Parental Alienation Syndrome) ülkemizde bilinmiyor olması nedeniyle Türkiye’de ilk defa bu konuda yayınlanmış olan Dr. Erkut Erdoğan’nın EYS (Ebeveyne Yabancılaştırma Sendromu ve Örnek Raporlamalar) ve Doçent Doktor Fuat Torun’un ‘Ebeveyne Yabancılaştırma Sendromu’ kitabı kurul üyelerine takdim edip sorunlarımızı ayrıntılı bir şekilde izah ettik” dedi. 

SORUNLAR MECLİS’E SUNULACAK

Yaşadıkları sorunların daha iyi anlaşılması için Prof. Dr Saffet Köse’nin ‘Aile Medeniyetinin Sonu’ ve Talip Emiroğlu’nun ‘Babanın Adı Var’ kitaplarını da hediye ettiklerini belirten Aksoy, “Kamu Denetçiliği Kurumu yetkilileri toplumsal yapıyı ilgilendiren bu durumun önemini fark ettiğine inanıyoruz ve sorunların çözümüne yönelik olarak ek rapor hazırlanacağını ve Meclis’e sunulacağını ifade ettiler. Derneklerimiz tarafından yetkililerinin bu sorunlara karşı göstermiş oldukları hassasiyet bizleri son derece memnun etmiştir. Çocuklar susar; ancak bizler bu konular çözülene kadar susmayacağız ve haklı davamız için kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU NE İŞ YAPAR?

Kurum, idarenin işleyişi ile ilgili şikâyet üzerine, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmakla görevlidir.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum