Çöplük değil PARK OLSUN 

Çöplük değil PARK OLSUN 

Yasak bölge olması nedeniyle belediye temizlik işçilerinin dahi giremediği terkedilmiş askeri arazi çöplüğe döndü. Çevredeki vatandaşlar kullanılmayan arazinin parka dönüştürülmesini istiyor. 

Mamak Abdülhakhamit Caddesi üzerinde bulunan ‘Mebs Okul ve Eğitim Merkez Şehit Asteğmen Hamza Sülün Tatbikat ve Test Alanı’ adıyla kullanılan askeri alan yıllardır kullanılmıyor. Terkedilmiş vaziyette bulunan askeri alanın bahçesi çöplüğe dönmüş durumda. Askeri arazi olduğundan dolayı buraya temizlik için belediye işçileri izinsiz giremiyor. Yoldan geçenlerin attığı çöplerle çirkin görüntülere sahne oluyor.

Mıntıka temizliğine verilen önem ile akıllarda yer etmiş olan askeri araziler burada tam tersi bir görüntüyle insanları şaşırtıyor. Mamak’taki kışlanın bahçesine atılmış olan türlü çöp malzemeleri çevredekileri rahatsız ediyor. Bu kadar geniş bir arazinin çöplüğe dönmesine razı olmayan vatandaşlar buranın değerlendirilmesini istiyor. 

TEMİZLİK YAPMAK YASAK
Mamak ilçe sınırları içerisinde kalan askeri kışla arazisi atılan çöplerle çirkin görüntüler oluşturuyor. Arazide içki şişesinden araç tekerine kadar birçok atık maddenin bulunması çevredekileri rahatsız ediyor. Askeri arazilerin her zaman temiz olduğunu bilen vatandaşlar bu manzara karşısında şaşkınlık yaşıyor. Yaz aylarında buradan etrafa pis kokuların yayıldığını söyleyen vatandaşlar gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor.

Askeriyeye ait arazi olduğu için belediye işçileri temizlik için buraya giremiyor. Yasaklı bölge olan araziye giriş için öncelikle gerekli askeri birimlerden izin alınması gerekiyor. Bu yüzden temizlenemeyen kışla alanındaki çöp yığınları her geçen gün artıyor. Buranın temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını isteyen çevredeki vatandaşlar, askeri arazinin çöplüğe dönmesinden dolayı rahatsız olduklarını belirtiyorlar.

VATANDAŞLAR PARK İSTİYOR
‘Mebs Okul ve Eğitim Merkez Şehit Asteğmen Hamza Sülün Tatbikat ve Test Alanı’ adıyla kurulmuş olan askeri kışla yıllardır terkedilmiş vaziyette bulunuyor. Uzun yıllar kullanılmayan askeri arazinin son zamanlardaki görüntüsü çöplüğü andırıyor. Çevredeki insanlar bu durumdan rahatsız oluyor. Güvensiz ve kirli bir araziye dönmüş olan kışlanın temizlenip değerlendirilmesini istiyorlar. Mamak Abdülhakhamit Caddesi üzerinde bulunan geniş askeri arazinin herkesin kullanabileceği bir sosyal tesise dönüşmesi talep ediliyor.

Kışlanın da yer aldığı mahallede insanların dinlenebileceği bir alana ihtiyaç olduğunu söyleyen çevre sakinleri buranın park yapılmasını istiyor. Çevre sakinlerinden Vedat Güven, “Burası çöplük olacağına park olsun. Burada okul var, evler var ama güzel bir park yok. İnsanların gezip dinlenebileceği bir alana ihtiyaç var. Bu arazinin boş durması yazık. Baksanıza çöplük olmuş zaten. Topluma faydalı bir şeyler yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.