Çubuk’ta yaşanan olaya ilişkin muhtardan açıklama: “Düzgün bir aileydi”

Çubuk’ta yaşanan olaya ilişkin muhtardan açıklama: “Düzgün bir aileydi”

Geçtiğimiz günlerde Çubuk’ta yaşanan “çocuğunu esir alma olayı”nın altından uyuşturucu çıktı. 7 yaşındaki çocuğunu esir alan, polise ateş açınca da vurularak etkisiz hale getirilen baba uyuşturucu bağımlısıymış.

22 Şubat’ta Çubuk’ta yaşanan ve tüm emniyeti ayağa kaldıran “çocuğunu esir alma olayı”nın altından uyuşturucu ve velayet davası çıktı. 7 yaşındaki çocuğunu esir alan, polise ateş açınca da vurularak etkisiz hale getirilen baba uyuşturucu bağımlısıymış.

Çubuk’ta 35 yaşındaki H.V., oğlu M.E.V'yi, velayetinin verildiği ve iki hafta önce boşandığı eşi S.Y'ye vermek istemeyerek silahla rehin almıştı. İkna edilmeye çalışılan baba, 12 saat boyunca polise direnmişti. Bununla da yetinmeyip polise ateş açmıştı. Özel Harekat polisleri operasyon düzenleyip, babayı omzundan ve ayağından vurarak etkisiz hale getirerek M.E.V.’yi kurtarmıştı.

ara-baslik-1.jpg

MUHTARDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Olayın yaşandığı Cumhuriyet Mahallesi’nin Muhtarı Salih Sadi Saat, gazetemize dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Muhtar Salih Sadi Saat, “Kendi halinde olan işinde gücünde bir adamdı. Ailesi de zaten mütevazi bir aileydi“ dedi. Muhtar Saat; olayın velayet davasından kaynaklandığını, H.V.’nin çocuğun kendisinde kalmasını istediğini ama mahkemenin annesine verdiğini söyledi.

ara-baslik-2.jpg

SIKINTI VELAYET DAVASI

Muhtar Salih Sadi Saat, “Şahsın daha önce hiç kimseyle bir sıkıntısı olmadı. Üzerinden biraz zaman geçti ama annesiyle babasını kaybetti. Sonra da hanımıyla boşanma aşamasına geldi. Boşanma sürecinde kendi içerisinde ne yaşadı bilmiyorum. Şahıs çocuk bende kalacak diyordu ama mahkeme çocuğu annesine vermiş. Olay da bundan sonra yaşanıyor. Şahıs çocuğunu okuldan alıp evine getiriyor. Sonra da eski eşi polise şikâyet ediyor. Şahıs da çocuğunu vermemek için böyle bir olaya karışıyor. Bir anlık sinir ile yaptığını düşünüyorum“ dedi.

ara-baslik-3.jpg

DÜZGÜN BİR AİLEYDİ

Oğlunu rehin alan H.V.’nin kendi halinde birisi olduğunu ve ailesinin düzgün bir aile olduğunu söyleyen Salih Sadi Saat, “Şahsın daha önce mahalleliyle yaşadığı hiçbir sorun yok. Kendi halinde olan işinde gücünde bir adamdı. Ailesi de zaten mütevazi bir aile bu zamana kadar hiçbir olumsuzlukları olmadı. Komşularıyla yaşadığı bir sorun da yoktu. Böyle bir şey yapacak bir aile değillerdi. Kendi hallerinde insanlardı. Bazen kendi aralarında sıkıntılar oluyordu ama kendilerinden başka kimseye zararı olmuyordu.“ şeklinde konuştu.

ddsf.jpg

MADDE KULLANIYOR

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Salih Sadi Saat, oğlunu rehin alan H.V.’nin uyuşturucu madde kullandığı yönünde bilgi aldığını şu şekilde ifade etti: “Mahalleliden alığım bilgiye göre şahıs uyuşturucu madde kullanıyormuş. Eşiyle bir boşanma aşaması oldu yakın zamanda. Bu durumla alakalı aile içerisinde ufak tefek problemleri vardı ama bu boyutta değildi. Çocuğun velayetini almak istiyordu. Mahkeme annesine vermiş. Zannediyorum ki bu süreçte yaşadıklarının etkisinde kaldı ve kullandığı maddenin de etkisiyle bir sinir krizi geçirdi. Yoksa işinde gücünde düzgün bir adamdı. Kendisi mobilya dükkanı olan işinde gücünde bir esnaftı.“

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.