Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet Camii'nin ibadete açılışında konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet Camii'nin ibadete açılışında konuştu.
Sultan Ahmet Cami ve külliyesi hayranlık veriyor. Güzel bir eseri inşa etmek ayrı bir hünerdir asırlar sonra onu eski güzelliğine kavuşturmak ayrı bir hünerdir sizleri sevgi saygıyla selamlıyorum. Diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:
"Bayram namazını Ayasofya Camii'nde kılmıştık. Uzun bir mahzunluk döneminden sonra tekrar ibadete açmıştık. Bugün restorasyonun bitiminin ardından da cuma namazını Sultanahmet Camii'nde eda ettik. Sultanahmet Camii İstanbul'un en önemli sembollerinden biridir. Hatta belki de ilkidir. Burası kelimenin tam anlamıyla bir külliyedir. Ata yadigarı eserleri korumak bizim en önemli görevimizdir. Muhalefet ne diyor gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış. Bunlar seçimlerde siyasi mevta olacak. Terör örgütü ile el ele olanlardan başkan ne beklenir ki. "
14 Mayıs'a kadar gece gündüz demeden çalışıyor muyuz. Ben size inanıyorum. İnşallah sizlerle beraber durmak yok. Kalın sağlıcakla."
DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.