Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Anadolu medyasına kapımız daima açık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Anadolu medyasına kapımız daima açık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen ‘7. Anadolu Medya Ödülleri’ törenine katıldı. Programda konuşan Erdoğan, “Anadolu medyasına ve temsilcilerine kapımız daima açık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ‘7. Anadolu Medya Ödülleri’ törenine katıldı. Programda konuşan Erdoğan, “Anadolu medyasına ve temsilcilerine kapımızı daima açık tuttuk. İnşallah bundan sonra da sizlere kulak vermeyi, sizlerle dayanışma içinde hareket etmeyi sürdüreceğiz. Biz bugünlere sadece darbecilere, çetecilere, terör örgütlerine meydan okuyarak gelmedik. Biz aynı zamanda şahsımızı, davamızı, partimizi ve milli iradeyi hedef alan kirli manşetlerle çarpışa, çarpışa bugünlere geldik. Duruşumuzu hiçbir zaman bozmadık. Yalan ve iftiraya asla teslim olmadık. İtibar suikastleri karşısında geri adım atmadık. Karşımızdakiler ne yaparsa yapsın, biz daima hakkın ve hakikatin hatırını üstte tuttuk” dedi.

63b5c6c7470a9b61687758af-1.jpg

“MİLYONLARIN MEDYADAKİ TEMSİLCİSİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin kültürel zenginliğini yansıtan Anadolu medyası ne kadar etkin ve yaygın olursa, demokrasimiz de o derece güçlü olacaktır. Anadolu medyasının sesi ne kadar gür çıkarsa, milletimizin talep ve beklentileri de o derece makes bulacaktır. Sizleri sıradan birer yerel medya kuruluşundan ziyade, on yıllardır sesine kulak verilmeyen milyonların medyadaki temsilcisi olarak görüyoruz. Her biriniz varlığınızla ülkemize, medya ikliminin çeşitlenmesine önemli katkılar sunuyorsunuz. Mahalli medyanın halkımızın doğru bilgilendirilmesinde oynadığı kritik role özellikle son yıllarda defalarca şahit olduk. Gezi olaylarından 17-25 Aralık girişimine, terör saldırılarından 15 Temmuz ihanetine kadar yaşadığımız her kritik dönemeçte Anadolu medyası milli irade ve demokrasiden yana çok net bir tavır aldı" ifadelerini kullandı.

2023-ocak-erd1w.jpg

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE GÜÇLÜ İRADE SERGİLEDİK

“Lafa gelince 'özgür basından' dem vuranların, darbecilere alkış tuttuğu bir dönemde sizler cesaretle demokrasimize sahip çıktınız” ifadesini kullanan Erdoğan, “Küresel sistemin çarpıklıklarının temsilcisi odaklarla bir olup siyasete ayar veren kalemşorlar karşısında, yerli ve milli basının nasıl olması gerektiğini yine sizler gösterdiniz. Biz de sizlerin etkinliğini daha da artırmak ve medyamızdaki farklı sesleri çoğaltmak için yerel kuruluşlarımıza destek verdik. Sorunlarınızın çözümü noktasında her zaman güçlü bir irade sergiledik. Anadolu medyasına ve temsilcilerine kapımızı daima açık tuttuk. İnşallah bundan sonra da sizlere kulak vermeyi, sizlerle dayanışma içinde hareket etmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

2023-ocak-janda2.jpg

MEDYA DÖRDÜNCÜ KUVVETTİR

Erdoğan, “Özgür, tarafsız, halka karşı kendini sorumlu hisseden bir medyanın demokrasiler açısından taşıdığı önemi hepimiz biliyoruz. Bunun için literatürde medyayı tarif ederken sık sık 'dördüncü kuvvet' kavramına başvurulduğunu görüyoruz. 'Dördüncü kuvvet' ifadesi bizim medyamızın da sahiplendiği, bilhassa siyaset kurumu ile olan ilişkilerinde sıkça referans aldığı bir kavramdır. Kamu adına siyaset kurumunu izleyen, denetleyen, varsa hatalarını ortaya çıkaran bir medya elbette bu tanımı ziyadesiyle hak eder. Medyanın asli görevi de zaten vatandaş adına gözcülük yapmaktır. Millete ve memlekete hizmet gayesiyle hareket eden hiç kimse böyle bir medyanın varlığından rahatsız olmaz, olmamalıdır” açıklamalarında bulundu.

2023-ocak-tst1.jpg

ERDOĞAN: “UZAĞA GİTMEYE GEREK YOK”

“Gazete manşetlerinin, sayfa köşelerinin, televizyon ekranlarının siyaseti ve toplumu yönlendirmek, siyasetçiyi hizaya sokmak, hatta alenen tehdit etmek amacıyla kullanılıyor” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “27 Mayıs öncesinde ana akım medyanın yalan ve iftira dozu yüksek, utanç verici manşetlerle resmen darbeye ortam hazırladığını anımsattı. Aynı şekilde 12 Eylül darbecilere manşetlerinden selam çakan medya kuruluşlarının, kalemşorların olduğunu, ülkenin seçilmiş başbakanına 'sivil diktatör' diyecek kadar muvazeneyi kaybeden gazeteler, gazeteci kılıklı tetikçiler gördük. Hiç uzağa gitmeye gerek yok, daha dün gibi hatırladığımız 28 Şubat döneminde muhtıracıların haber bülteni gibi yayın yapan medya organları vardı. Okuduğumuz bir şiir sebebiyle hakkımızda verilen mahkeme kararını 'muhtar bile olamayacak' manşetleriyle adeta kutlayan gazeteler gördük. Tabii burada iki önemli vurgu var, bir, muhtarları küçümsemek, iki, yarının siyasetine kendine göre yön vermek. Ne oldu? O kadar ufkunuz dar, o kadar kısır ki 'muhtar bile olamaz' dediğiniz kişi, Cumhurbaşkanı oldu. Önce bu başlıkları atanlara bir şey hatırlatmak lazım, kendinize ayar verin. Eğer ayar vermezseniz, millet size ayar verir."

2023-ocak-erd3w.jpg

“DURUŞUMUZU HİÇBİR ZAMAN BOZMADIK

Erdoğan, “Şahsımıza manşetlerden ömür biçilmesinden terör eylemlerinin açıkça desteklenmesine, kadınlarımıza hakaret eden köşe yazarlarından bebek katillerine sahip çıkanlara kadar medyamızda dördüncü kuvvet ifadesiyle asla bağdaşmayacak kepazeliklerle karşılaştık. Hep söylediğimiz gibi biz bugünlere sadece darbecilere, çetecilere, terör örgütlerine meydan okuyarak gelmedik. Biz aynı zamanda şahsımızı, davamızı, partimizi ve milli iradeyi hedef alan kirli manşetlerle çarpışa, çarpışa bugünlere geldik. Duruşumuzu hiçbir zaman bozmadık. Yalan ve iftiraya asla teslim olmadık. İtibar suikastleri karşısında geri adım atmadık. Haysiyet fukaralarının tehditlerine boyun eğmedik. Karşımızdakiler ne yaparsa yapsın, biz daima hakkın ve hakikatin hatırını üstte tuttuk” dedi.

2023-ocak-tst2-001.jpg

EZANDAN, CUMHURİYETTEN, BAYRAKTAN YANAYIZ

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan, 7. Anadolu Medya Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada şu sözleri kullandı: “Ak Parti 20 yıllık iktidarında, ulaşımdan sağlığa, tarımdan milli savunmaya kadar binlerce büyük projeye imza attı. 2023 hedefleri doğrultusunda da bu yönde adım atmaya devam ediyorsunuz ancak bize göre en önemli projeniz, Anadolu insanına özgüven vermeniz, 'ayağa kalkın, siz de yapabilirsiniz' demenizdir. AYD çizgisi ve duruşu olan bir sivil toplum kuruluşu olarak, yerel medyanın sorunlarını çözmek için uğraşıyor. Biz tarafız, ezandan, Cumhuriyet'ten, bayraktan yana tarafız. 'Tarafsızız' diyerek PKK haber sitelerine ödül verenler gibi değiliz. Biz, 'tarafsız gazeteciyiz' diyerek, bu ülkenin dinine ve bayrağına hakaret edenlerden değiliz" şeklinde konuştu.

2023-ocak-janda1.jpg
Sinan Burhan, konuşmasını bitirdikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duvar saati hediye ederek, “Sayın Cumhurbaşkanım, bu saat 'Vakit, Erdoğan vakti, dünya lideri Erdoğan' anlamını taşıyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Bu hediyenin içinde 'Erdoğan vakti' ifadesi var, 'dünya' var, bir de tabii şu anda dünyaya ayar veren biz varız" diyerek karşılık verdi.

Program, jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucu hak kazanan medya mensuplarına ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Medya mensupları ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.