Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinli kardeşlerimize karşı mesuliyetimiz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinli kardeşlerimize karşı mesuliyetimiz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan törende “Filistinli kardeşlerimize karşı mesuliyetimiz vardır. Bunları yok sayamaz, göz ardı edemeyiz” açıklamalarında bulundu.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin halkının mücadelesine değinmeyi unutmadı. Erdoğan, ”Filistinli kardeşlerimize karşı mesuliyetimiz vardır. Bunları yok sayamaz, göz ardı edemeyiz” dedi. Alija Izzetbegoviç’in ‘Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’ sözüne atıfta bulunan Erdoğan, “Gazze'de son asrın en hoyrat soykırımlarından biri işleniyor. 15 bini aşkın çocuk maalesef katledildi, 35 bin masum şehit edildi, 80 binden fazla Filistinli yaralandı. Gazze'nin neredeyse tamamı enkaza döndü” şeklinde konuştu.

mert-1.jpg

SOYKIRIMA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, Türkiye ve dünya genelinde iyilik öncülerine ödül vermek amacıyla düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri’nin bu yıl 7’ncisi gerçekleşti. Tören Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşirken, ödüller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi. Ayrıca, törene Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı. Tören başında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin halkını unutmayarak Gazze’de yapılan soykırıma “7 Ekim'den bu yana tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de son asrın en hoyrat soykırımlarından biri işleniyor” sözleri ile dikkat çekti.

mert-2.jpg

GAZZE ENKAZA DÖNDÜ

Alija Izzetbegoviç’in ‘Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’ sözüne atıfta bulunan Erdoğan, “15 bini aşkın çocuk maalesef katledildi, 35 bin masum şehit edildi, 80 binden fazla Filistinli yaralandı. Gazze'nin neredeyse tamamı enkaza döndü. Abluka nedeniyle zaten bir açık hava hapishanesi olan Gazze'yi son 229 günde devasa bir çocuk mezarlığına çevirdiler. Kuvözdeki bebekleri öldürecek, hastaneleri, ibadethaneleri bombalayacak, yardım malzemesi götüren kamyonlara saldıracak, gıda sırası bekleyen masum sivillerin tepesine bomba yağdıracak kadar insanlıklarını kaybettiler” diye konuştu.

mert-3.jpg

DAVAYA MÜDAHİL OLDUK

Erdoğan, Güney Afrika ülkelerinin İsrail’e karşı açtıkları davaya Türkiye’nin de müdahil olduğunu şu ifadeler ile açıkladı:

“Gazze ve Filistin’de işlenen insanlık suçlarının hesabının hukuk önünde sorulması için her türlü çabayı göstereceğiz. Güney Afrikalı dostlarımızın Uluslararası Adalet Divanında İsrafil aleyhinde açtığı soykırım davasına biz de müdahil olmayı kararlaştırdık. Türkiye, Filistin halkının ve doğdukları toprakları kahramanca savunan Filistinli direnişçilerin yanındadır.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.