"Bir masa idare edemeyenler Türkiye'yi idare edemez"

"Bir masa idare edemeyenler Türkiye'yi idare edemez"

Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 7'li Koalisyon'a: Bir masa idare edemeyenler Türkiye'yi idare edemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kilis'te depremzedelerle iftar programında açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan burada "Bizler ortak bir kaderi, geleceği paylaşıyoruz. Diğerleri ne yaparlarsa yapsın, hangi sahte gündemlerin peşinde koşarlarla koşsun. Biz günümüzü deprem öncelikli gündemimizle geçiriyoruz." dedi. Erdoğan, 7'li Koalisyon'a "Bir masayı idare edemeyenler Türkiye'yi idare edemez" mesajı verdi.

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki törenin ardından helikopter ile Kilis'e geçti. İlk olarak Kilis Valiliğini ziyaret eden Erdoğan, kente ilişkin brifing aldı. Erdoğan, daha sonra Cumhuriyet Meydanında kurulan çadırda depremzedeler ile birlikte iftar yaptı. Erdoğan, iftarını açtıktan sonra yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yüzyılın afetinin yaralarını sarmak için çabaladığını söyledi. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen ve ramazan sofrasını muhabbet sofrası olarak gördüğünü anlatan Erdoğan, "Bugün sizlerle bir kez daha bir arada olmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Cumhur İttifakı olarak sizlerle bir arada olmak bizlere ayrı bir güç, ayrı bir mutluluk veriyor. Ramazanın en güzel yanlarından birisi zengin, fakir ayrımı yok. Hep bir arada olmak ve zengin fakir ayrımı olmaksızın bir araya gelmek. İşte bu ayrımların ortadan kalktığı iftar sofrasıdır. Bugün aynı masanın etrafında oturan insanlar olarak sadece iftarımızı ve iftarlıklarımızı paylaşmıyoruz, aynı zamanda bizler ortak bir kaderi, ortak bir geleceği de paylaşıyoruz. Rabbim dayanışmamızı yol arkadaşlığımızı daim etsin diliyorum" dedi.

"DEPREM GÜNDEMİYLE GEÇİRİYORUZ"

AK Parti olarak tek gündemlerinin deprem bölgesi olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Diğerleri ne yaparsa yapsın hangi sahte gündemlerin peşinde koşarsa koşsun. Biz her günümüzü deprem öncelikli meselelerle geçiriyoruz. İçinde bulunduğumuz mübarek günlerin feyzinden ve bereketinden de istifade ederek yaralı gönüllere şifa olmaya çalışıyoruz. Geçen hafta Hatay ve Kahramanmaraş’ta, bir hafta önce Adıyaman’ı, ardından da Gaziantep’i ziyaret ettik ve şimdi de sizlerle bugün hem acınıza hem ramazan sevincinize ortak olmak hem de sizlere yalnız olmadığınızı hissettirmemek için Kilis’teyiz. 11 vilayetimizin 11’ini de de inşallah dolaşacağız. İnsanlık tarihinin en büyük afetlerinden 6 Şubat depremleri dolayısıyla her birinize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum."

"AFETLERE KARŞI DİRENÇLİ HALE GETİRECEĞİZ"

Kilis’te deprem nedeniyle 5 bin 41 bağımsız bölümden oluşan 3 bin 40 binanın yıkık, ağır ve orta hasarlı olarak kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Erdoğan, şöyle dedi:

"Felaketin 3’üncü günü olan 9 Şubat’ta Kilis’e yaptığımız ziyarette depremin yol açtığı tahribatı bizzat yerinde görmüş, devletimizin tüm kurumlarını seferber ederek arama kurtarmadan acil barınma ihtiyaçlarının giderilmesine her alanda sizlerin yanında oldu. İnşallah devlet, millet, sivil toplum, sırt sırta vererek yaralarımızı en kısa sürede pek birlikte saracağız. Sadece yıkılanı yapmakla yetinmeyecek Kilis’i eskisinden çok daha güçlü ve bayındır bir şekilde yeniden ayağa kaldıracağız. Bununla ilgili adımları atmaya zaten başladık. Birçok ilimizde hasar tespit faaliyetlerinden enkaz kaldırmaya tüm çalışmalar hızla yürüyor. Deprem konutlarımızın inşası noktasında zemin etütleri biten yerlerde temelleri atıyoruz. Depremzedelerimiz bir an önce içinde huzurla yaşayacakları, kendilerini emniyette hissedecekleri kalıcı konutlara kavuşacaktır. Bunca haksız eleştiriye rağmen depremden alnının akıyla çıkan TOKİ'miz inşaat projelerimizin lokomotif kurumu olacaktır. TOKİ'mizin de katkısıyla Kilis'i inşallah hep birlikte her türlü afete karşı daha dirençli hale getireceğiz."

"KARANLIĞIN ARDINDA NİCE GÜNEŞLER VAR"

Türkiye’nin afetin üstesinden gelerek hedeflerine ilerlemeye devam edeceğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Deprem felaketi sebebiyle yaşadığımız zor günlerin Allah'ın takdiriyle ülkemiz ve milletimiz için hayra tebdil olacağına inanıyorum. Ümidimiz ve beklentimiz odur ki, Türkiye bu büyük afetin de üstesinden gelerek hedeflerine doğru ilerlemeye kararlılıkla devam edecektir. Mevlana Hazretleri'nin o veciz ifadelerinde dile getirdiği kadim hakikatin bir kez daha tecelli edeceğinden şüphe duymuyoruz. Ne diyordu Mevlana: 'Ümitsizliğin ardında ince ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var.' Allah'ın izniyle karanlığın ardındaki güneşler çok yakında ülkemizde doğacaktır."

"7-8 KİŞİYİ İDARE EDEMEYENLER, 85 MİLYONU İDARE EDEMEZ"

Türkiye’nin yaşadığı sancılı günleri geride bırakacağını belirterek muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece bu topraklardaki bin yıllık mazisinde nice saldırıyı savuşturan nice yıkımın altından kalkan milletimiz bu sancılı günleri de geride bırakacaktır. Milletin sıkıntısını, ikbal kapısı gören kifayetsizlere aldırmadan, biz tedbire sarılıp takdire teslim olarak afetle mücadelemizi yürüteceğiz. Bu süreçte ülkemizin hızlı karar alan, bunları başarıyla uygulayan, dirayetli ve güçlü bir yönetime ihtiyacı bulunuyor. Daha bir masa etrafında toplanmış yedi- sekiz kişiyi idare edemeyenlerin 85 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye'yi idare etmesi beklenemez. Hele hele teröristlerle, el ele, omuz omuza kucak kucağa dolaşanların benim ülkeme, Kilis'ime verebileceği hiçbir şey yoktur. Bunları nasıl Cudi, Gabar, Tendürek ve Bestler Deresi'ne gömdüysek, Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta da siz biliyorum ki sandığa gömeceksiniz."

"14 MAYIS’TA İRADE VE GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN"

Türkiye’nin boş tartışmalara ayıracak vaktinin olmadığını ifade eden Erdoğan, "Ülkemizin ne fuzuli tartışmalarla boşa harcayacak vakti, ne de birilerinin keyfini bekleyecek sabrı var. Bilhassa depremin yıktığı şehirlerimizin konutuyla, sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle, altyapısı ve üstyapısıyla yeniden ayağa kaldırılması gerekiyor. Türkiye'yi ve deprem bölgesindeki şehirlerimizi sürekli kavga eden, sürekli birbirlerinin kuyusunu kazan, ruhsuz, ufuksuz, vizyonsuz bir kumar masasının kaprislerine terk edemeyiz. Sizlerden 14 Mayıs'ta iradenize ve geleceğinize sahip çıkmanızı özellikle istirham ediyorum" diye konuştu.

"MÜCADELELİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Erdoğan, konuşmasının son bölümünde görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı ölümünün 8’inci yıldönümünde anarak, "Bugün şehadetinin 8’inci sene-i devriyesi olan Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Rabbim kahraman savcımızın mekanını cennet, makamını ali eylesin. Şehit savcımızın alçakça katleden zihniyetle, bu zihniyetin destekçileriyle ve eli kanlı katilleri meşrulaştırmaya çalışan terör yandaşlarıyla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.