Cumhuriyet’in 100. yılında 3308 sayılı kanuna revize sesleri yükseliyor

Cumhuriyet’in 100. yılında 3308 sayılı kanuna revize sesleri yükseliyor

Onbinlerce vatandaşı ilgilendiren ve uzun zamandır tartışmalara neden olan çıraklık ve stajyer mağduru insanlar, Cumhuriyet’in 100. yılında 3308 sayılı kanunun revize edilerek haklarının verilmesini talep ediyor.

2022 yılının sonunda müjdelenen ve 2023 yılının ilk aylarından itibaren emekliliğe kavuşan EYT’liler meselesinin ardından konuşulmaya başlanan ‘emeklilikte kıdeme takılanlar’ ve ‘çırak ve staj mağdurları’, Cumhuriyet’in 100. yılında ilgili yasaların güncellenmesini ve haklarının teslim edilmesini istiyor. Sosyal medya uygulamalarından biri olan X’te gündem çalışması gerçekleştiren staj mağdurları, hep bir ağızdan 29 Ekim’de müjde duymayı beklediğini ifade etti.

staj-1.jpg

MİLYONLARIN GÖZÜ KULAĞI ERDOĞAN’DA

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emeklilikte kıdeme takılanlar ve staj mağdurları, sosyal medya uygulamalarında haklarını aramaya devam edip, 100. yılda bir müjde duymayı bekliyor. Cumhuriyet’in 100. Yıl kutlamalarının başladığı bu haftada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjde beklediklerini ifade etti. Eski adı Twitter olan X’te gündem çalışması gerçekleştiren vatandaşlar, şu ana kadar 78 binin üzerinde paylaşım yaptı.

staj-2.jpg

STAJ MAĞDURLARI NE İSTİYOR?

Günümüz ekonomik dar boğazda sıkıntı yaşayan vatandaşlar, yıllar önce staj ve çıraklık dönemlerinde sigorta haklarının verilmemesi üzerine emekli olamadıklarını ifade ederek haklarının verilmesini istiyor. Yıllardır çalışan ve emekli yaşı gelmelerine rağmen, yıllar önceki bir meseleden dolayı emekli olamadıklarını ifade eden insanlar, ‘adalet’ diyerek yetkili mercilere çağrıda bulunuyor.

Staj ve çıraklık mağdurları fiilen çalıştıkları ve sigorta kayıtları ile e-Devlet'te açıkca görünen ilk işe giriş tarihinin emeklilik hesabının yapıldığı sigorta başlangıcı sayılmasını talep ediyor. Staj ve çıraklık mağdurları daha fazla seçim vaatlerine konu olmadan mağduriyetlerinin çözüme kavuşmasını ve sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını istiyor.

staj-3.jpg

78 BİNİN ÜZERİNDE PAYLAŞIM YAPILDI

Cumhuriyet’in 100. Yıl kutlamalarının başladığı bu haftanın ikinci gününde sosyal medyada gündem çalışması gerçekleştiren insanlar, X’te 78 binin üzerinde paylaşım yaptı. Adalet ve müjde konulu paylaşımlardan bazıları ise şöyle oldu:

“Stajyer ve çıraklar, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır adalet bekliyor.”

“Tek suçum, verilen SSK kartına ve numarasına inanmak, güvenmek. Yıllar sonra öğrencim, sağlık için verildiğini ve şimdi yaşıtlarım emekli oldu.”

“Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 yılın mağduriyeti olan 3308 sayılı yasanın revize edilmesini ve hak sahibi olan stajyer ve çıraklara haklarının teslimini istiyoruz.”

“3308 sayılı kanun kapsamında fiilen çalışmış sigortalıların, e-devlet sisteminde görünen ‘4A Tescil Başlangıç Tarihi ’ hizmete başlama tarihi olarak kabul edilmelidir.”

“Meslek lisesi mezunlarının alacakları var bu hayattan.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.