Değişim RÜZGÂRI

Değişim RÜZGÂRI

PKK'lı teröristlerin ve marjinal sol örgütlerin cirit attığı Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesinde değişim rüzgarları esmeye başladı. Fakülte duvarlarına Hadis-i Şerif içerikli pankartlar asılır hale geldi. 

Terör olaylarından dolayı olumsuz haberlerle sıkça gündeme gelen Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesinde, değişim rüzgarları esmeye başladı. Geçmişte PKK'lı teröristlerin resimleri, ırkçı söylemlerle dolu afiş, resim ve ilanların asıldığı yerleşkede, milliyetçi ve muhafazakar öğrencilerin düşüncülerini temsil eden söylemler de yer almaya başladı.

KUTLU DOĞUM AFİŞLERİ ANKARA HUKUK'TA

Önceden asıldığı anda indirilen afişlerin şimdi uzun süre kaldığı görülüyor. Buna iki güzel örnek ise 31 Mart 2015'te DHKP-C'li teröristler tarafından makamında şehit edilen Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı anma afişi yerleşke içerisindeki Hukuk Fakültesi A Blok'ta, mart ayında asıldı, afişe geçtiğimiz yıllardaki gibi herhangi bir saldırı olmadı. Yerleşke içerisine bugünlerde ise Kutlu Doğum haftasını tebrik eden ve Peygamber Efendimizin sözlerinin bulunduğu afişler, Azerbaycan bayrağı ve Türkmenlerin bayrağı asılı bir şekilde yer alıyor. Geçmiş yıllarda örgüt üyelerince tahammül edilemediği için hemen indirilen afişler şimdi günlerce kalıyor. Bu durum terörle anılan yerleşkenin örgüt üyelerinden yavaş yavaş temizlendiğini gözler önüne seriyor. 

HAKLI MÜCADELE MEYVE VERMEYE BAŞLADI

Bu değişimle ilgili Habervaktim'e bilgi veren bir Ankara Hukuk Fakültesi öğrencisi, "Üniversiteleri kurtarılmış bölge ilan etmek artık 80'lerde kaldı. Bu vatanın üniversitesinde, bu vatanın değerlerini savunmak kadar doğal bir şey olmadığından, kamuoyu gücü terör gruplarına hakim geldi. Fakat bu vadeye gelmek adına iyi niyetli öğrencilerin verdikleri haklı mücadele bugünlerde meyve veriyor" dedi.

BAŞKA GÖRÜŞLERE ASLA İZİN VERİLMİYORDU

Geçtiğimiz yıl 31 Mart 2016 tarihinde Şehit Savcıyı anmak isteyen öğrenciler, yerlekşe içerisinde cirit atan PKK sempatizanlarının ve DHKP-C üyelerinin hedefi olmuş  çekiç ve sopalarla saldırmışlardı. Daha önce çok sayıda marjinal sol örgütlerin ve PKK sempatizanlarının cirit attığı yerleşkede, milliyetçi ve muhafazakar öğrencilerin demokratik görüşlerini hiçbir şekilde ifade etmesine izin verilmiyordu. Geçmişte yerleşke içerisine küçük bir afiş asan ya da düşüncesini aktaran milliyetçi ve muhafazakar öğrenciler, kampüs içerisinde taş ve sopalarla darp ediliyor ve sürekli tehdide maruz kalıyorlardı. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.