DEMAK Başkanı Kaban’dan 1’inci yıl dönümü çağrısı: “Gidecek bir mezar taşımız olsun”

DEMAK Başkanı Kaban’dan 1’inci yıl dönümü çağrısı: “Gidecek bir mezar taşımız olsun”

Gazetemize konuşan DEMAK Başkanı Selahattin Kaban, 6 Şubat depremlerinin 1’inci yıl dönümünde halen ulaşılamayan yüzlerce kaybın olduğunu belirterek “Bizler her şeye rağmen gidecek bir mezar taşımız olsun istiyoruz” dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden bir yıl geçti. Resmi rakamlara göre 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti ve 100 binden fazla vatandaş yaralandı. 6 Şubat depremlerinin 1’inci yıl dönümünde halen ulaşılamayan yüzlerce kaybın olduğu belirtiliyor.

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Kaban, depremin yaşandığı 11 ilde; 38’i çocuk 145 kişinin halen akıbetinin belli olmadığını ifade ederek “DNA örneklerimizi verdik, kayıplarımızı hastane, mezarlık, sevgi ve bakım evleri gibi birçok noktada aradık. Devlet kurumları ile irtibata geçtik. Bize gelen tüm ihbarları değerlendirdik ancak bir sonuca ulaşamadık. Bizler her şeye rağmen gidecek bir mezar taşımız olsun istiyoruz” dedi.

selahattin-kaban2.jpg

145 KİŞİ HALEN KAYIP

Depremden sonra yakınlarına ulaşamayan 15 ailenin dernek çatısı altında birleşerek kayıplarını bulma mücadelesi verdiğini belirten Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Kaban, “Deprem üzerinden bir yıl geçti. Dernek olarak 145 kişi tespit ettik. Bu 145 kişi bizim evlatlarımız, annelerimiz, babalarımız, eşlerimiz. Bizler canlarımızı arıyoruz. DNA örneklerimizi verdik, kayıplarımızı hastane, mezarlık, sevgi ve bakım evleri gibi birçok noktada aradık. Devlet kurumları ile irtibata geçtik. Bize gelen tüm ihbarları değerlendirdik ancak bir sonuca ulaşamadık. Canlarımızın bir tırnağına, bir kemik parçasına bile razı duruma geldik. İnsan yakının ölüsünü bulduğuna sevinir mi? Sevinecek hale geldik. Bizler her şeye rağmen gidecek bir mezar taşımız olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

kayiplar12.jpg

KAYIPLAR NÜFUSTAN DÜŞÜLECEK Mİ?

DEMAK Başkanı Selahattin Kaban, dernek olarak konu ile ilgili istek ve çözüm önerilerini şu şekilde anlattı; “Mecliste depremde kaybolan yakınlarımızın bulunması için Deprem Kayıpları Arama Komisyonu kurulmalı, fethi kabir işlemleri yapılmalı ve devletin tüm kurumlarında var olan depremzedelerle DNA eşleştirme işlemelerinin yapılmasını istiyoruz. Ayrıca birinci yıl dönümünde öyle bir iddia var ki ‘kayıp depremzedelerin nüfustan düşürülmesi’ bu açığa çıkarılmalı. Bununla ilgili bir açıklama gelmeli.”

deprem1.jpg

İSTEĞE BAĞLI OLMALI

Selahattin Kaban, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Nüfustan düşürülme işlemleri isteğe bağlı olmalı. Canlarımızın kayıp olarak nüfustan düşürülmesini istemiyoruz. Eğer yapılmak isteniyorsa cenazeler bulunup bize verilmeli. Lütfen canlarımızı yok saymaktan vazgeçin. Yakınlarımızı bulana kadar arayışımız devam edecek.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.