Demirtepe eski günlerini arıyor

Demirtepe eski günlerini arıyor

Demirtepe esnafı, doğalgaz abone merkezinin kapatılmasının işlerini olumsuz etkilediğini söylüyor.

Demirtepe’de Gazi Mustafa Kemal Bulvarında yer alan birçok işletme sahibi satışlarda düşüş yaşandığını belirterek bunun en büyük nedeninin ise bulvar üzerinde yer alan doğalgaz abone merkezinin kapatılması olduğunu söyledi. Abone merkezine gelen vatandaşların bölgeyi canlandırarak esnafı ayakta tuttuğunu belirten işletme sahipleri abone merkezinin kapatılması sonucunda işlerin kötüye gittiğini belirterek “her geçen yılın bir önceki yılı aratıyor.” dedi.

Kapandığından itibaren satışlar düştü

1f6b9c30-dbf5-47e2-9e50-3d75359b0e6a.jpg

Demirtepe Gazi Mustafa Kemal Bulvarında bulunan İlke Butik sorumlusu Burhan Keçeci Demirtepe bulunan ve kapatılan Doğalgaz abone merkezlerinin kendilerini mağdur ettiğini belirterek müşteri sayılarında azalma olduğunu ifade etti. Eski dönemlere göre her geçen yılın bir önceki yılı arattığını belirten Keçeci, boşaltılan doğalgaz abone merkezinin görüntü kirliliği verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı, “Abone merkezi kapatıldığından itibaren satışlarımızda düşüş yaşandı ve bu konuda mağduriyet yaşıyoruz. Abone merkezine gelen vatandaşlar bölgeyi hareketlendiriyordu. Kapatılması bizler için kötü oldu. Aynı zamanda bina görüntü kirliliğine neden oluyor. Buna da bir çözüm bulunmalı.“ dedi.

Park sorunu yaşanıyor

Doğalgaz abone merkezine gelen vatandaşların esnafı ayakta tuttuğunu belirten Keçeci doğalgaz abone merkezinin taşınmasının çevre esnafının işini sekteye uğrattığını belirtti. Boşalan binaya başka bir kurumun getirilmesini talep eden Keçeci, böylelikle çevre esnafının tekrar eski işlerini kavuşacağını belirtti. Diğer bir sorunlarının araç parkı olduğunu belirten Keçeci, “Kaldırım yanlarına birinci sıra dışında ikinci sıraya da araç park ediliyor. Bunun sonucunda da hem trafik aksıyor hem de bizler mağdur oluyoruz. Müşterilerimiz araç park edecek yer bulamıyorlar.” diye konuştu.

Alışveriş merkezlerinin etkisi büyük

30 yıldır esnaf olduğunu belirten Keçeci satışların düşmesinde alışveriş merkezlerinin de büyük etkisi olduğunu belirterek vatandaşların birçoğunun alışveriş merkezlerini tercih ettiğini ifade etti. Kendilerinin ayakta durabilmek için uğraştıklarını dile getiren Keçeci, vatandaşlara küçük ölçekli esnafı desteklemeleri konusunda çağrıda bulundu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.