Depremi yaşayan futbolcular anlattı

Depremi yaşayan futbolcular anlattı

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Süper Lig’de oynayan futbolcular deprem anlarını anlattı.

Gaziantep FK forması giyen Figueiredo, Jevtovic, Hanousek, Sagal ve Markovic, Gençlerbirliği'nde görev yapan Gabriel Torje, Kasımpaşalı Bahoken ve Koita ile Adanaspor Demirspor'dan Gulbrandsen deprem sonrası yaşadıklarını aktardı.

anttp.jpg

GAZİANTEP FK FUTBOLCULARINDAN AÇIKLAMALAR

Portekiz basınına açıklamalarda bulunan Gaziantep FK futbolcusu Figueiredo, "Şu anda Antalya'dayım. 1 gün daha fazla izin almak beni kurtardı. Eşim yeni bebeği olduğu için Brezilya'da kalıyor. Antalya'da bile depremi hissettim" derken, takım arkadaşı Sırp oyuncu Lazar Markovic ise,"Şu anda Antalya'dayız. Bu sadece bir tesadüf. Çünkü maçtan sonra üç gün izin aldık ve ailelerimizle Antalya'da kalmaya karar verdik. Depremden bu şekilde kaçtık. Aileleriyle birlikte on takım arkadaşım daha burada. Takımın geri dönen kalan kısmı ise arabada, dışarıda ve antrenman merkezimizde. Sürekli temas halindeyiz. Herkes, tüm Türkiye çok korkuyor. Bu röportajdan önce Gaziantep'te yine şiddetli bir deprem oldu. Burada, Antalya'da da hissedildi.” açıklaması yaptı.

asdasd.jpg

“2010’DA ŞİLİ’DE YAŞANANLARDAN ÇOK DAHA FARKLI HİSSETTİM”

Jevtovic, "Biz iyiyiz ama bazı oyuncuların öldüğü hakkında bilgi alıyoruz. Takımın büyük bölümü izinliydi ve farklı şehirlere gitti. Ancak Hatayspor'dan iyi haberler gelmiyor" ifadelerini kullandı. Çekya basınına konuşan Matej Hanousek, deprem sırasında duvarların çatladığını ve başına alçı düştüğünü ifade ederken, “Bir uçakta yaşayabileceğiniz en kötü türbülansı hayal edin ve bunu yatak odanıza koyun. Korkunç bir şeydi.” dedi. Şili basınına açıklamalarda bulunan Sagal, “2010'da Şili'de yaşananlardan çok daha farklı hissettim. Sakin başladı fakat sonrasında şiddetlendi. Evin çok fazla hareket ettiğini hissettim. 4 yaşındaki oğlum evi bir canavarın taşıdığını söyledi. Bütün sokaklar karla dolu. Bu yüzden dışarı çıkmak zor. Artçı sarsıntılar var" diye konuştu.

zxczczxc.jpg

“ANKARA'DA DEPREMİ HİSSETTİK”

Romanya basınına açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği futbolcusu Gabriel Torje, "Ankara'dayım. Ama biz bile depremi hissettik. Büyük bir trajedi, anlıyor musunuz? Birçok ölüm, birçok kayıp insan var" derken, Kasımpaşa’nın Kamerunlu golcüsü Bahoken ise depremin yaklaşık bir dakika sürdüğünü ancak bu sürenin kendisine çok daha uzun geldiğini belirtti. Bahoken, "Sabah saat 04:00 civarında otel sallanmaya başladı. Uyuyordum. Yatağımın sarsılmasıyla birlikte uyandım. Odamda bulunan dolaplar ve pencereler kırılmaya başladı. Her saniye deprem daha da şiddetini artırmaya başladı. Bir dakika civarında sürmüş olmalı ama bana beş, altı dakika sürmüş gibi geldi.” dedi.

guldbransen.jpg

"14'ÜNCÜ KATTA OTURUYORUM VE ÖLECEĞİMİ SANDIM”

Adana Demirspor'un 30 yaşındaki Norveçli oyuncusu Gulbrandsen, gerçek üstü bir şey yaşadığını ifade ederek, "Travmatize ve gerçek üstü bir şey yaşadım. Ben iyiyim, tanıdıklarım iyi ama aklım sürekli orada kalanlarda. 14'üncü katta oturuyorum ve öleceğimi sandım” açıklamasını yaptı.

Giresunspor forması giyen Borja Sainz İspanyol basınına yaptığı açıklamada, sakinleşmek için mümkün olan en kısa sürede eve dönmeyi düşündüğünü belirtti. Kasımpaşa’da forma giyen Gineli oyuncu Fode Koita ise depremin şiddetiyle yataktan düştüğünü ve yaşadığı 2 dakikanın 1 saat gibi geçtiğini ifade etti.

Mert Dokuzoğlu / İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.