Depremzedelere 100 bin lira desteği ne zaman verilecek?

Depremzedelere 100 bin lira desteği ne zaman verilecek?

Kahramanmaraş merkezli 10 ilin etkilendiği depremin ilk anından itibaren vatandaşının yanında olduklarını belirten Cumhurbaşkanı, depremden etkilenen insanlara verilecek olan destekleri açıkladı. Peki, 100 bin lira desteği ne zaman verilecek?

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ilk anından itibaren devlet halkının yanında yer aldı. Daha ilk günden bakanlar deprem bölgesine intikal ederken, Cumhurbaşkanı koordinasyonu her zaman takip etti. Depremin olduğu ilk andan itibaren vatandaşlarının yanında olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılacak olan destekleri açıklamıştı.

Erdoğan, ilk etapta depremden olumsuz anlamda etkilenen her hane başına 10 bin lira destek ödemesi yapılacağını dile getirmişti. Evleri oturulamayacak durumda olan hanelere ise 15 bin lira taşınma ve 2 ile 5 bin lira arası da kira desteği sağlanacağını söylemişti. Dün gerçekleştirilen bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamayla yardım boyutunu genişleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydana gelen depremde hayatını kaybeden ailelere 100 bin lira nakdi yardımda bulunulacağını açıklamıştı. Peki, 100 bin lira desteği ne zaman verilecek? İşte tüm detaylar:

AFAD çadırları fotoğrafı

100 BİN LİRA DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Depremle beraber her an gerek medya da gerek sosyal medya da gerekse de deprem bölgelerinde halkının yanında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda: “Yılgınlığa, bezginliğe, yorgunluğa, yeise asla kapılmadan, beraberce bu felaketin acısını dindirecek, yarasını saracak, kayıplarını telafi edeceğiz. Devlet ve millet olarak, ele ele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız” dedi. Her ne kadar ne zaman ve nasıl ödeme yapılacağı bilinmese de depremde hayatları kaybeden insanların yakınlarına 100 bin lira yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Yıkılan evlerin fotoğrafı

YAPILACAK YARDIMLARIN İÇERİKLERİ NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarından ‘Deprem bölgesinin bir an önce yeniden ayağa kalkmasını sağlamak için gereken her türlü katkıyı yapacağız’ açıklamasıyla deprem bölgesindeki işletmelerle alakalı paylaştığı bilgilerde, Maliye Bakanlığı önderliğinde ve bankacılık sektörünün destekleriyle 50 milyar liralık bir yardım fonu oluşturulacağını söyledi. Bu sayede deprem bölgesindeki illerde vergi ertelemelerinden bankacılık düzenlemelerine kadar 638 bin mükellefin yararlanabileceği pek çok unsur ilan edilmiş oldu. Aynı zamanda açıklanan bilgilerde bölgedeki 2,2 milyon çiftçinin destek ödemelerinin hızla yapılacağını aktarıldı.

Yapılan evlerin fotoğrafı

Bütün bunların yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremde evleri yıkılmış ya da evleri oturulamaz hale gelmiş vatandaşlar için söyledikleri ise şu şekilde oldu. “İlk etapta oturulamaz durumdaki hane başına 15 bin lira taşıma, 2 bin-5 bin lira arasında kira yardımı verilecek. Hane başına 10 bin lira destek ödemesi yapılacak. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyor. Deprem bölgesi dışındaki illere kendi araçlarıyla giden vatandaşların yakıt masrafları karşılanıyor.”
Recep Tayyip Erdoğan, bütün bu açıklamalarının ardından da, ortaya çıkabilecek her türlü ihtiyaca göre afetzede vatandaşlara ek destekler sağlanabileceğini aktardı.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.