Derbentliler dört gözle geri dönüşüm projelerinin bitmesini bekliyor

Derbentliler dört gözle geri dönüşüm projelerinin bitmesini bekliyor

Derbent Mahallesi, dört gözle ‘Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin’ tamamlanmasını bekliyor. Mahalle Muhtarı Ekrem Yalçınkaya, “Projeler bitmeyince diğer hizmetler aksıyor. Özellikle aydınlatmada büyük sorun yaşıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın temeli atılan Mamak Dutluk, Üreğil, Derbent ve Araplar Mahallerini kapsayan 4, 5, 6 ve 7’nci etaplarda başlatılan inşaat çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Büyük bir kentsel dönüşüme giren mahalleler artık biran önce kentsel dönüşüm çalışmalarının bitirilmesini istiyor. Gazetemize konuşan Derbent Mahallesi Muhtarı Ekrem Yalçınkaya biran önce çalışmaların sonuna gelerek mahallesindeki alt yapı ve üst yapı çalışmalarının da bitirilmesini istedi. Muhtar Yalçınkaya, “Kentsel dönüşüm bitmeden mahallemizde yaşam kalitemiz artmayacak. Alt yapı oturmadığı için neredeyse 15 yıldır biz bu mağduriyeti yaşıyoruz. Konutlar ve diğer projeler bitmediği zaman yollar açılmıyor yollar açılmayınca kaldırımlar ve aydınlatma yapılmıyor. Özellikle aydınlatmada sorun yaşıyoruz. Konu hakkında yüzlerce başvurumuz var. Başkent Elektrik her seferinde kentsel dönüşümün bitmesini beklediklerini söylüyor” dedi.

a29934a8-6f7c-4217-aed4-d9e1605d17da-2.jpg

PROJELERİN BİTMESİNİ BEKLİYORUZ

Çalışmaların bitmesini bekleyen mahalle halkı ve Derbent Mahallesi Muhtarı Ekrem Yalçınkaya, en kısa sürede kentsel dönüşümün bitmesini beklediklerini vurgulayarak, “Mamak beşinci etap konutlarının yüzde 80’ni bitmek üzere 6 etapta Nisan Mayıs Ayları gibi bitirilmesi planlanıyor. Derbent mahallesi olarak konutlarımız bitiyor. Yaklaşık 2700 hak sahibimiz var konutunu almayan 2024 yılında bu konutların tamamı teslim olacak. Buradaki altıncı etap ta bittiğinde Derbent Mahallesi olarak konut sorunumuz kalmayacak. Mahallemizde ilk ve anaokulumuzun projeleri onaylandı. Bunların hepsi Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm kapsamında yapılan projeler. Biz okullarında konut projeleri ile beraber bitmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

e062ca36-d188-499b-bcc5-64307d294d0c-2.jpg

BÜTÜN ÇALIŞMALAR KONUTLARI BEKLİYOR

Yalçınkaya, “Konutlar ve diğer projeler bitmediği zaman yollar açılmıyor. Yollar açılmayınca kaldırımlar ve aydınlatma yapılmıyor. Ben iki dönemdir Derbent Mahallesi Muhtarıyım aydınlatma konusu hakkında yüzlerce başvuruda bulundum hem konutların bitmesini bekliyoruz cevabı aldık. Aydınlatma için Başkent Elektrik’e Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı Bey ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile birlikte vermiş olduğumuz dilekçelerimiz var. Ama cevap olarak kentsel dönüşümün bitip imar yolları açıldıktan sonra kaldırımların yapılması ve aydınlatmanın yapılacağı söylendi. Kentsel dönüşüm bitmeden mahallemizde yaşam kalitemiz artmayacak. Alt yapı oturmadığı için neredeyse 15 yıldır biz bu mağduriyeti yaşıyoruz. Şuan mahallemizdeki bütün işler kentsel dönüşümün bitmesini bekliyor. Mahalle halkı da bu dönüşümün dört gözle bitmesini beklerken neredeyse her gün beni arayıp gelişmeleri soruyorlar. Biz mahalle halkı olarak biran önce çalışmaların sona erip mahallemizde huzur içinde yaşamayı temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.