Devlet Hastanesinde Yanlış İğne Skandalı

Devlet Hastanesinde Yanlış İğne Skandalı

Yanlış iğne vurarak sağ bacağındaki sinirlere zarar veren kamu hastanesi personeli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Özcan Metin, "Hayatımı alt üst ettiler. Sorumlular gerekli cezayı alsın ki, benim canımın yandığı gibi başkalarının canı yanmasın

 

SELİM ERCAN - HABERVAKTİM
 

Gün geçmiyor ki hastanelerde hastalara yapılan hatalı iğne skandallarına bir yenisi eklenmesin. Denizli Devlet Hastanesi'nde hemşireler tarafından sağ bacağına yanlış iğne yapılması sonucu sinirleri zedelenen Özcan Metin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dosyası Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen Metin, şu an Ankara 29 Mayıs Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi görüyor.
DERDİMİ KİMSEYE ANLATAMADIM
Yanlış iğne mağduru Özcan Metin, 18 Temmuz-28 Temmuz tarihleri arasında tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi'nde başına gelenleri Habervaktim'e anlattı. Şiddetli karın sancısı şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvurduğunu belirten Metin, "Beni muayene eden genel cerrah, acilen ameliyata alınmam gerektiğini söyledi. Apandisit ameliyatı oldum. Ancak karnımdaki ağrılar geçmedi. Bu şikayetimden dolayı bana sürekli serum, ağrı kesici ve iğne yapılıyordu. Yine şiddetli ağrımın olduğu bir gün hemşire tarafından bana iğne yapıldı. İğne yapıldıktan hemen sonra bacağım komple uyuştu. Bir ağrı girdi. Ayağa kalkmaya çalıştım, yere düştüm. Ayağım tutmuyordu. Derhal iğne yapan hemşireye, oradaki görevlilere, doktora başvurdum. Ama alaycı şekilde 'O yaptığımız iğne sakatlık yapacak bir iğne değil. Sen de çok abartıyorsun' diyerek geçiştirdiler. Hiçbir müdahalede bulunmadılar. Ve günlerce ayağım bu şekilde  uyuşmaya, ağrımaya ve topallamaya devam ettiği halde ameliyat yapan doktora başvurmaya rağmen tepkileri beni fırçalamaya kadar gitti. Derdimi kimseye anlatamadım" dedi.
EMG'DEN  SİNİRLERİN HASAR GÖRDÜĞÜ ANLAŞILDI 
Çareyi Ankara'ya gelmekte bulduğunu kaydeden Metin, "Taburcu olup Ankara’ya tedavi amaçlı geldikten sonra ayağımdaki ağrı daha da şiddetlenmeye başladı. Yürüyemez hale geldim. Asıl beni hastaneye düşüren karın ağrısını unuttum. Ayağımın derdinden psikolojim altüst oldu. Ankara’daki hastanelere gittim. Yapılan muayeneler, tetkikler ve çekilen EMG filminden yapılan iğnelerden sonra iki tane sinirimin hasar gördüğü anlaşıldı. Bunun iyileşmesinin 6 ay ile bir yıl arasında sürebileceği ve uygulanacak tedaviye rağmen ağrıların da geçmeyeceği doktorlar tarafından bana söylendi. ‘İnşallah iyileşir’ diyen doktorlar net bir şey söylemedi. Uygulanacak tedaviyle beraber iyileşeceğim günü bekliyorum" ifadelerini kullandı.
BAŞKA HASTALAR DA BENİM GİBİ MAĞDUR EDİLECEK
Hastanede başına gelenlerin toplumun genelinin sorunu olduğunu ifade eden Özcan Metin, şöyle konuştu: "Ağrılar bazen dayanılmaz hal alıyor. Doğru dürüst uyuyamıyorum. Geceleri uykudan defalarca uyanıp sabahlara kadar kıvrandığım oluyor. Sakat kalma kaygısı yüzünden de psikolojim alt üst oldu. Hayatım alt üst oldu. Eminim başka hastalar da benim gibi mağdur edilecektir. Çünkü hastanede kaldığım süre zarfında personelin gerekli özeni göstermeden tedavi uyguladıklarına şahit oldum. Yaptıkları işi isteksizce ve sıkılarak yapıyorlardı. Sanki hastalar hasta olduklarından dolayı suç işlemişlerdi. Sorumlular gerekli cezayı alsın ki, benim canımın yandığı gibi başkalarının canı yanmasın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.