Devletin yapamadığını Ramazan yaptı

Devletin yapamadığını Ramazan yaptı

Batıkent Kardelen Mahallesi’ndeki meyhaneler Ramazan gelince kapılarını 1 aylığına kapatmak zorunda kaldı; çevre sakinleri rahat bir nefes aldı. 

Yenimahalle’de Batıkent Kardelen Mahallesi’ndeki meyhaneler Ramazan ayı münasebetiyle kapılarını geçici olarak kapattı, çevre sakinleri rahat bir nefes aldı. 
CHP’li Yenimahalle Belediyesi, ailelerin yaşadığı bir bölgede meyhane açılmasına izin vermek ve şikayetlere rağmen buralara cezai işlem uygulamamakla eleştiriliyor.  

NERESİNDEN TUTARSANIZ ELİNİZDE KALIYOR 

Batıkent Kardelen Mahallesi 2164. caddede yanyana binalarda çok sayıda içkili mekan bulunuyor. Bir Ulus, bir Kızılay gibi merkezi ve işyeri değil, ailelerin yaşadığı bir bölge. Bu içkili mekanlarda gece geç saatlere kadar çok yüksek sesle müzik çalınıyor. Çevre sakinleri bu duruma bir hayli tepkili. 

ETRAFINDA OKULLAR VAR

Aralarında Öküz Bar’ın da bulunduğu bu içkili mekanların çevresi ayrıca okullarla dolu. Celal Yardımcı Anadolu Lisesi bu okullardan biri. Bar binalarının hemen yanı başında ayrıda özel bir kolej ile kreş de bulunuyor.

GECE GEÇ SAATLERE KADAR CANLI MÜZİK

Canlı müzik çalınan barlar gece geç saatlere kadar açık kalabiliyor. Özellikle geç saatlerde devam eden canlı müzik çevredeki bina sakinlerini hayli rahatsız ediyor. Canlı müziğin yanı sıra bu barlarda içip içip kendinden geçen müşteriler arasında kavgalar çıkabiliyor; mahalle ortamı bir de bu gürültü ile çirkinleşiyor.

ŞİKAYET ETMEDİK KAPI KALMADI AMA… 

Çevre sakinleri, çok yakınlarında okullar olduğu, gece geç saatlere kadar yüksek seste müzik çalındığı, kavga-dövüş olaylarının yaşandığı gibi nedenlerden ötürü sözkonusu barların kapatılmasını istiyor. Mahalleden kimi vatandaşlar çalmadık kapı bırakmadı. Meclis, ilgili Bakanlıklar, Valilik, Kaymakamlık, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediye.. Hemen hepsine şikayet edildi ancak şuana kadar bir sonuç alınamadı. 

TOP FETHİ YAŞAR’DA 

Yetkililer, ilgili kamu kurumları topu birbirine atarken, ana sorumlulardan olan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, barlardan yayılan gürültü görmezden gelirken, vatandaşın şikayetlerini değişik bahanelerle geçiştiriyor. 

ÇOK ŞÜKÜR: RAMAZAN DURDURDU 

Sözkonusu barlar, Ramazan ayında hem işlerinin düşmesi hem de halkın tepkisinin artacağından çekinerek olsa gerek kapılarını 1 aylığına kapattı. Böylelikle çevre sakinleri Ramazan ayının başından bu yana rahat bir nefes aldıklarını, özellikle geceleri rahat bir uyku uyuduklarını söylüyor. Barların Ramazan’da kapılarını kapatması çevre sakinleri arasında “Devletin yapamadığını, Ramazan yaptı” yorumlarına neden oldu.  

YA RAMAZAN BİTİNCE…

Barların çevresindeki mahalle sakinlerinden görüştüklerimiz “Çalmadık kapı bırakmadık, şikayetlerimizi ilettik, bir sonuç alamadık. Asıl sorumlu Yenimahalle Belediye Başkanı da bizi hep savsakladı, sonuçta okul dibi ve mahalle arasında, gece geç saatlere kadar müzik çalınan, kavganın gürültünün eksik olmadığı bu meyhaneleri devlet kapatamadı. Şükür ki Ramazan ayıyla birlikte kendiliğinden kapandılar. Ancak Ramazan bitince işkence kaldığı yerden devam edecek” diyor. 

FARUK TUFAN / HABERVAKTİM-

KUTU KUTU KUTU 

CİNAYET DE İŞLENDİ
İşte o barlardan biri olan Nevizade’de, alkolün de etkisiyle “kadın” yüzünden kavga çıkıp, cinayet de işlenmişti. Geçtiğimiz aylarda, bar yetkilisi ile müşteri arasında kadın yüzünden çıkan kavgada bir kişi ölmüştü. Batıkent Kardelen Mahallesi’ndeki bu barların kötü siciline böylelikle ölümlü kavga da eklenmiş olmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.