Dik Yokuşun Karşısına Konulan Elektrik Panosu Yangın Oluşturuyor

Dik Yokuşun Karşısına Konulan Elektrik Panosu Yangın Oluşturuyor

Hamamarkası’nda bulunan ağaçtan yapılan Ankara evleri yangın tehlikesiyle karşı karşıya. Hamamarkası’ndaki Gebze Sokak’ta bulunan dik yokuşun karşısına konulan elektrik panosu Hamamarkası evlerini tehlikeye atıyor.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ulucanlar Caddesi’nde Hamamarkası’na bağlanan Gebze Sokak’ta büyük bir tehlike riski yaşanıyor. Sokakta bulunan dik yokuşun karşısına konulan elektrik panosu büyük tehlike arz ediyor. Bölge sakinleri sokağa giren araçların yokuş nedeniyle kaydığını ve her an elektrik panosuna çarpabileceklerini söyledi.  

ELEKTRİK PANOSU BÜYÜK TEHLİKE

Hamamönü evlerinin ardından yapılan Hamamarkası projesi yangın tehlikesiyle karşı karşıya. Ulucanlar Caddesi’nde Hamamarkası’na bağlanan Gebze Sokak’ta bulunan dik yokuşun karşısına konulan elektrik panosu büyük tehlike arz ediyor. Bölgede süren inşaat çalışmaları için bölgeye giren hafriyat araçlarının kullandığı yokuşta defalarca facianın kıyısından dönüldü. Dik yokuş nedeniyle kayan araçlar elektrik panosuna çarpma tehlikesi yaşıyor. Yangın ihtimaline neden olan elektrik panosu ağaç evlere telafisi mümkün olmayan büyük bir tehlike oluşturuyor. Sokakların dar olduğu bölgeye bir yangın ihtimalinde itfaiye araçlarının girmesi de çok zor. 

DEFALARCA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Kalıpçızade Konağı’nın hemen köşesinde yer alan elektrik panosunun tehlikeli bir yere konulduğunu belirten bölge sakinleri defalarca facianın eşiğinden döndüklerini öne sürüyorlar. Bölgede bulunan konakların ve evlerin ağaç olduğunu hatırlatan vatandaşlar yaşanabilecek herhangi bir kazadan bütün evlerin yanmasından korkuyorlar. Başkent Elektrik yetkililerinin bir an önce yaptıkları hatadan dönmesi gerektiklerini savunan Kalıpçızade Konağı’nın sahibi Bülent Kalıpçı, “Ben onlara tapulu olan yerimi vermeye hazırım yeter ki bu panoyu buradan kaldırsınlar” dedi.

BÖLGE EVLERİ BÜYÜK TEHLİKEDE

Başkent Elektrik’e verdiği dilekçede elektrik panosunun büyük tehlike arz ettiğini belirten Bülent Kalıpçı’nın dilekçesinde şu ifadeleri dikkat çekiyor: “Sokağımıza inen dik yokuşun tam karşısında bulunan elektrik panosu çok tehlikeli. Dolu hafriyat kamyonlarının, ağır iş makinelerinin, nakliye araçlarının gündüz hatta gece boyu yoğun bir şekilde sokağı kullanılmasından kaynaklanan tehlikeli yoğunluk nedeniyle evime yapışık bu elektrik panosuna çarpma ihtimali binam ve ahşap ağırlıklı bölge için büyük tehlike oluşturmaktadır. Telafisi imkânsız vahim bir durum önlenmesi amacıyla gerekli önlemin alınarak ivedilikle uygun başka bir yere nakledilmesi hususunu ve gereğinin acilen yapılmasını arz ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.