Dikkat ÖLÜM TEHLİKESİ

Dikkat ÖLÜM TEHLİKESİ

Sokak ortasında açıkta bulunan elektrik panoları ölüm tehlikesi saçıyor. Direklerden sallanan elektrik kabloları okulların tatile girmesiyle sokaklarda oynayan çocuklar için büyük tehdit oluşturuyor.

Sokaklarda, caddelerde açıkta bulunan elektrik panoları etrafa tehlike saçıyor. Açıkta bulanan elektrik panoları çevrede ölüm tehdidi oluşturuyor.  Güvensiz inşaat alanları çevresinde karşılaşılan tehlikeli elektrik panoları ölüm makinası şeklinde bulunuyor. Okulların tatile girmesiyle birlikte sokaklarda oynayan çocuklar türlü tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. Sokakları güvensiz ortama çeviren bu durumlar karşısında vatandaş çocuğunu evden dışarı çıkarmıyor. Elektrik direklerinden etrafa saçılan kablolar görenleri korkutuyor. Canlı bomba gibi ortada duran elektrik panolarından tedirgin olan vatandaşlar yetkililerin önlem almasını istiyor.

EBEVEYNLERİN HAKLI ENDİŞESİ
Keçiören’de bir inşaatın elektrik ihtiyacını karşılamak için kullandığı pano etrafa tehdit oluşturuyor. Vatandaşın canını hiçe sayan inşaat sahipleri görenleri kızdırıyor. Keçiören Bölük Caddesi üzerindeki bina inşaatının elektrik ihtiyacını karşılamak isteyen ustalar akıl almaz bir yöntem kullanıyor. En yakın noktadaki direkten elektrik kullanan inşaatçıların önlemsiz iş yapmaları vatandaşı korkutuyor. Yerleşim yeri ve ilkokula çok yakın bir noktada bulunan inşaat alanı özellikle çocukları olan aileleri tedirgin ediyor. Gün ortasında açıkta bulunan elektrik panosu kaldırımda ve alçak bir noktada bulunuyor. İnşaat çevresinde sıkça karşılaşılan bu durumlar vatandaşın korkusu haline dönüştü. Bu görüntüler karşısında çocuklarını sokağa çıkarmak konusunda ailelerin endişesi artıyor. Okulların da tatile girmesiyle çocuklar sokaklarda daha sık oynamaya başladı. Bu görüntüler karşısında çocuğunu sokağa çıkarmaktan çekinen vatandaşın endişeleri daha da artıyor. 

YAŞAM ALANINI KISITLIYOR
İnşaat sektöründe her gün gelişmekte olan Türkiye’de iş güvenliği kuralları bulunmaktadır. Her geçen gün bu kurallar artmakta ve inşaat alanlarındaki tehlike oluşturan durumlar sıfıra indirilmek istenmektedir. Tüm gelişmelere rağmen işin kolayına kaçan inşaat ekiplerine sıkça rastlıyoruz. İnşaatta çalışan ustalardan sokakta oynayan çocuklara kadar her kesim için tehlike oluşturan uygulamalar göze çarpıyor. Bu tehlikeli inşaat alanları çocuğu olan vatandaşların korkulu rüyasına dönüşüyor. İnşaat alanlarından etrafa saçılan malzemeler çevreye büyük zarar veriyor. İş güvenliği ve çevre sağlığına ters düşüne uygulamalarda bulunan inşaatlar yaşam sahasındaki hareketi kısıtlıyor. 

ŞİKAYET EDİN
Etrafına tehdit oluşturan inşaat alanlarından şikayetçi olan vatandaşların ulaşabileceği bir çağrı merkezi kuruldu. Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181’e iletebiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin 81 ilden gelen şikâyet, ihbar ve bilgi taleplerini inceleyerek müdahalede bulunuyor ve denetimleri gerçekleştiriyor. Vatandaşlara bıraktığı kayıtlarla ilgili en kısa zamanda geri bildirimlerde bulunuluyor.

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.