Dilencilerde yeni yöntem "YOLDA KALDIM"

Dilencilerde yeni yöntem "YOLDA KALDIM"

Başkent sokaklarında sayıları her geçen gün artan dilenciler, insanların duygularını sömürmek için yeni yöntemler denenmeye devam ediyor.

İnsanların duygularını istismar eden dilenciler kullandıkları farklı yöntemlerle şaşırtmaya devam ediyor. Ankara'nın işlek cadde ve sokaklarında sayıları her geçen gün artan dilenciler, insanlardan para toplayabilmek için sürekli farklı yöntem deniyorlar. Kızılay ve Ulus gibi kalabalık noktalarda insanların önünü keserek para isteyen dilencilerin yeni yöntemi ise "yolda kaldım dolmuş parası verir misiniz " olarak dikkati çekiyor.

Sokakları ve caddeleri mesken tutan dilenciler vatandaşların duygularını sömürüyor. Dilencilere, yapılan operasyonlar ise onları caydırmaya yetmiyor. Aldıkları ufak cezaların ardından meslek edindikleri dilenciliğe dönerek insanlara el açmaya devam eden dilenciler, son zamanlarda özelikle hastane ve durak önlerinde bekleyerek yol parası istemeye başladı.

CAYDIRICI CEZALAR VERİLSİN
Şehrin her noktasında sıklıkla dilencilerle karşılaşılan vatandaşlar, yetkililerden dilencilere caydırıcı cezalar verilmesini talep ediyorlar.
Kızılay'da sürekli aynı kişilerin insanlardan yolda kaldım bahanesiyle para topladığını belirten Murat Bedir, "Ben İzmir Caddesi'nde çalışıyorum. Sürekli aynı kişiler insanlara dilenci değilim yolda kaldım. Cüzdanımı kaybettim gibi bahanelerle yol parası istiyorlar. Yeni yöntemleri bu dilencilerin. Rollerini o kadar güzel yapıyorlar ki giyimlerine ve konuşmalarına dikkat ediyorlar. Görseniz dilenci demezsiniz.

1 lira eksiğim var diyeninden tutunda acil hastaneye gitmem gerekiyor diyene kadar türlü türlü numaralarla insanların duygularını sömürüyorlar. Şu da bir geçek bu sahtekarların yüzünden insanların birbirine güveni kalmadı. Belki de gerçekten de zor durumda kalan birine bunların yüzünden yardım edemeyeceğiz. Ankara'nın birçok noktasında karşılaşırsınız bu insanlarla kolaycılığa kaçıyorlar meslek haline getirmişler. Para vermediğinizde söyleniyorlar ne olacak bir yol parası versen diye. Ayrıca madde bağımlıları da bu yöntemlerle para topluyorlar. Bizim vatandaş olarak ricamız bu insanlara caydırıcı cezalar verilsin. Yakalanıyorlar aldıkları küçük cezaların ardından yine dileniyorlar. Bu şekilde sorun çözülmez." diye konuştu. 

SAYILARI OLDUKÇA ARTTI
Daha önce yol parası isteyen kişilere yardım ettiğini dile getiren bir vatandaş, ise şunları söyledi:
"Önceden iyi niyetli düşünerek yol parası isteyen kişilere 2-3 defa yardım etmiştim. Ancak son zamanlarda o kadar sık karşılaşmaya başladım ki bu insanlarla bunun bir yöntem olduğunu anladım. İnanın giyimleri düzgün bu kişiler o kadar içten konuşuyor ki inanıyorsunuz bir şekilde.

Daha sonra başka noktalarda da aynı yüzlerle karşılaşınca sahtekarlıklarını anlıyorsunuz. Tamamen iyi niyetimizi kullanıyorlar. Ankara'da son dönemde bu dilencilerin sayısı oldukça arttı. Sokakta yürüyemez olduk. Yetkililerden ricamız buna bir çözüm bulsunlar"  

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

     


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.