Dilipak’tan balkonlara kenevir ekin çağrısı: Suç işliyorum, evet…

Dilipak’tan balkonlara kenevir ekin çağrısı: Suç işliyorum, evet…

Türkiye’de kenevir ekiminin serbestleşmesi için uzun yıllar uğraş veren Abdurrahman Dilipak tekrar gündemde. Ostim Teknik Üniversitesinin Kenevir Forumu’nda konuşan Dilipak, “Kenevir aile içi şiddeti azaltır, balkonunuza iki kök kenevir ekin” dedi.

Türkiye'de kenevir üretimi belirli izinlerle ve kısıtlı miktarlarda gerçekleştirilebiliyor. Bazı kesimler kenevirin sanayi ve tıbbi alanlarda geniş bir yelpazede kullanılmasından dolayı üretiminin artırılması yönünde çağrılar yapıyor.

Abdurrahman Dilipak, yazılarında sık sık kenevirin faydalarına dikkat çekiyor ve mevcut yasal engellerin kaldırılması gerektiğini savunuyor.

1-002.jpg

BİR TUHAF ÇAĞRI

Ülkede sınırlı izinlerle kenevir üretimi yapan kişilerin kurduğu Kenevir Kooperatifi'nin sözcülüğünü üstlenmiş durumda olan Dilipak, konuya ilişkin ses getiren açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Kenevirin aile içi şiddeti azaltacağını iddia eden Dilipak, Ostim Teknik Üniversitesinin Kenevir Forumu’nda yaptığı konuşmada, “Suç işliyorum evet, balkonunuza iki kök kenevir ekin. Ortaya çıkardığı buhar mutluluk hormonu salgılatıyor. Gelin-kaynana kavgasına faydalıdır. Kedinize, köpeğinize de faydası var” ifadelerini kullandı.

2-004.jpg

BAĞIMLILIK VURGUSU

Uyuşturucu meselesini bir komedi olarak niteleyen Dilipak şöyle devam etti:

“İnsanlar kriminal gruba değil, normal hayata dönsün. Tedavi olmaya kabul edenlere, doktor gözetiminde THC verildiğinde, uyuşturucudan kurtuluş için bir yangın kapısı. Kenevir psikolojik bağımlılık yapar, biyolojik bağımlılık yapmaz.

Kenevir kullanan kişilerin kriminal suç kat sayısı çok düşüktür. Kenevir uyuşturucu değil, uyuşturucunun kaçış kapısıdır”

3-001.jpg

VATAN HAİNİ YAKIŞTIRMASI

Türkiye’de kenevir yakanları yeşil vatanın hainleri olarak tanımlayan Dilipak, “Toprağa zarar veriyorsunuz, bitkiye zarar veriyorsunuz. Milletin ekonomisine zarar veriyorsunuz. Yeşil vatandan söz ediyorsanız, yasa ile suç işliyorsunuz. Hukuka uygun olmayan yasa suç aletidir. Yasalar kamu yararı içindir” diyerek yetkililere seslendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.