Diriliş başladı

Diriliş başladı

Bakan Numan Kurtulmuş, adaletli bir dünyanın kuruluşunda Türkiye’nin büyük bir rol alacağını belirterek, “Bu topraklar yeni bir dirilişe inşallah sahne olacak. Kendimize güvenerek çok daha ileriye hep beraber gideceğiz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018’de Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu'nda 'Yeni Çağın Eşiğinde Güçlü Türkiye' başlıklı konferansa katıldı. Kurtulmuş, Türkiye’nin dünyada hızla söz sahibi olduğunun altını çizdi.   

TÜRKİYE’YE YENİ DÜNYA SİSTEMİNDE BÜYÜK GÖREV

Bakan Kurtulmuş, şuan ki dünyayı yöneten sistemin, dünyayı taşımaktan aciz olduğunu belirterek, Türkiye’de bu noktada büyük bir görev düştüğünü ifade etti. Ülkemizin çağa ayak uyduran, dünyada adaletten yana olan güçlü bir ülke olacağını ve bu yolda emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Kurtulmuş, Türkiye’nin dünyada egemen güç olmasını istemeyen karanlık güçlerce engellenmeye çalışıldığını, ayağına çelme takılmaya çalışıldığını aktardı.  

ADALETTEN YANA SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ

“Dünyada aşağı yukarı yüzde 1'lik dilim, en zengin yüzde 1 dünyadaki toplam servetin yüzde 80'inden daha fazlasına sahip. Dünya bu kadar büyük adaletsizliği hiçbir dönemde yaşamadı. Bu adaletsizliğe küresel ölçekte çözüm bulamazsak sadece bu adaletsizlik üzerinden dünya yeni problemlerle karşı karşıya kalacak" diyen Kurtulmuş, adaletli yeni bir dünya düzeninde Türkiye’ye büyük iş düştüğünü kaydetti. Kurtulmuş, "Biz Türkiye olarak, haktan, hukuktan, adaletten yana sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz ve 'Dünyada adil bir sistem kurulana kadar dünya beşten büyüktür' demeye devam edeceğiz" dedi.

YENİ DİRİLİŞ BU TOPRAKLARDA OLACAK

Kurtulmuş, "Her ülkenin haini vardır ama ne yazık ki bu toprakların haini çok boldur. Biz bunun için kenetlenmek, güçlü olmak ve yolumuza devam etmek mecburiyetindeyiz. Güçlü bir Türkiye, yeni bir dünyanın kuruluşunun adalet, özgürlük ve insanların eşitliği prensibi üzerinde yeni bir dünyanın kuruluşunun inşallah müjdecisi olacaktır. Bu topraklar yeni bir dirilişe inşallah sahne olacaktır. Eksiklerimiz var bu eksikleri tamamlayacağız sahip olduğumuz bütün gücümüz, tarihi birikimimizde, milli kimliğimizde mevcuttur, bunu ayağa kaldıracağız, gençlerimizi bu duygularla yetiştireceğiz ve kendimize güvenerek çok daha ileriye hep beraber gideceğiz" diye konuştu.

EKONOMİK ALANDA 3'ÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI BAŞLADI

Günümüzde savaşların artık meydanlarda değil finansal anlamda gerçekleşmeye başladığını söyleyen Kurtulmuş, "Dünyadaki para sisteminde, finans sisteminde çok ciddi değişikliklerin ortaya çıktığı bir dönemi yaşıyoruz. Artık sanal paradan bahsediliyor. Önümüzdeki dönemde ekonomi ve finans sistemi de değişecek. Dünya, ekonomi alanında da aslında ülkeler arasında büyük bir mücadeleye sahne olacak. 3'üncü Dünya Savaşı çoktan başladı. 3'üncü Dünya Savaşı ekonomik olarak ülkeler arasında gerçekleşmeye başladı. Bundan 30 sene evvel adından bahsedilmeyen Çin yeni bir ekonomik güç olarak ABD'nin ekonomideki dünya liderliğini ele geçirmek üzere. Avrupa Birliği, önce İngiltere'nin ayrılması daha sonra Ukrayna krizine karşı hiçbir cevap üretememesi dolayısıyla sadece siyasi olarak değil ekonomik olarak büyük bir problemle karşı karşıya kalıyor" şeklinde konuştu.

DÜNYANIN EN PAHALI ARAZİSİNDE OTURUYORUZ

Kurtulmuş ayrıca şunları söyledi: “Allah’a çok şükür bu topraklarda büyük topraklarda büyük bir kültürel mirasa sahibiz. Bunu koruyoruz, korumaya da devam edeceğiz. Bütün tarihi ve kültürel miraslarımıza da gözümüzün içi gibi bakarak inşallah bunları kıyamete kadar bu topraklarda koruyacağız. Türkiye kadar jeo-stratejik önemi olan başka bir ülke yoktur. Zengin kuzey ile yoksul güneyin tam ayrıldığı noktadadır. Önümüzdeki on yıllarda bu ayrımın ne manaya geleceğini daha iyi anlayacağız. Ben, 20-25 yıl öncede bunları söylüyordum. Şimdi söylediğimizden daha hızlı bir şekilde kuzey ile güneş arasındaki mesafe açılıyor. Tam ortası Türkiye. Hristiyan dünyası, Müslüman dünyası tam ortası Türkiye. Doğu-Batı, tam ortası Türkiye. İpek Yolu’nun Avrupa’ya açılan kapısı Türkiye. Ne açıdan alırsanız alın, dünyanın jeo-stratejik bakımdan en önemli ülkesi Türkiye’den başka ikinci bir ülke yok. Biz, onun için Çanakkale’yi savunmak zorunda kaldık, onun için bugün Afrin’deki operasyonu yapmak zorundayız. Dünyanın en pahalı ve en önemli arazisinde oturuyoruz”

DÜNYAYA GÖRE GENÇ NÜFUSA SAHİBİZ

“Allah’a şükür genç bir nüfusa sahibiz. Nüfusumuz 20 sene sonra göreceli olarak yaşlanmaya başlayacağız. Ama dünya ülkeleriyle kıyasladığımızda Allah’a çok şükür hala genç bir nüfusumuz var. Son derece zeki ve pratik çözüm kabiliyeti olan insanlarımız var. Bu gençlerin kendi dönemlerine uygun bir şekilde hem yüksek teknolojiyi iyi bilmeleri, iyi kullanabilmeleri, dünyayı iyi tanımaları, kendi medeniyetlerini ve kültürlerini iyi tanımaları ve büyük bir güç olan başka ülkelere kıyasla büyük bir güç olan bu gençliğimiz en iyi şekilde kullanmamız lazım. Avrupa, inanın 10-15 sene sonra neredeyse tamamına yakını bir yaşlı bakım huzurevine dönecek bir kıtadır. Japonya aynı şekilde, başka büyük ülkeler aynı şekilde, Amerika yine aynı şekilde. Hızla yaşlanan bir nüfusa sahiptirler. 

MEKKE, MEDİNE, KUDÜS DE KUTSAL EMANET

“Bizim için kutsal emanet, sadece Hz. Peygamber ve Medine’den, ashaptan oradaki kullanılan bir takım fiziki diyelim kılıç gibi, Hz. Resul’ün hırka-ı saadeti gibi sadece fiziki bir takım emanetlerden ibaret değildir. Bizim için kutsal emanet İstanbul’un kendisidir, Mekke’dir, Kudüs’tür, Medine’dir, biz bunları kutsal emanet olarak görürüz.” 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.