Diyanet-Sen Adnan Oktar hakkında suç duyurusunda bulundu

Diyanet-Sen Adnan Oktar hakkında suç duyurusunda bulundu

Diyanet-Sen, Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik yapılan ahlak dışı açıklamalarından dolayı Adnan Oktar hakkında dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik yapılan edep dışı açıklamalarından dolayı Adnan Oktar hakkında dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. 

BU ÇİRKİN DİL KABUL EDİLEMEZ

img_9028.jpg

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Aydın, dün öğleden sonra Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik kullanılan ahlak dışı dili Diyanet-Sen olarak kınadıklarını belirterek, "Diyanet-Sen olarak farkında olduğumuz bu çirkin dili kınıyor ve lanetliyoruz. Din görevlilerine yönelik yapılan hakaretler hakkaniyet taşımıyor” dedi. 

AHLAKSIZLIKLARA KARŞI SUSMAYACAĞIZ

Aydın, "Bu milletin örfünü, adetini hiçe sayarak, kendince yeni bir din oluşturma gayreti karşısında, tepkimizi en üst perdeden göstermeye hazırız" diyerek özetle şunları söyledi: "Bu ülke, geçmişinde nice sahte peygamberler iddiasıyla, nice sahte mehdi iddialarıyla karşı karşıya bırakılmış, dinin gerçek savunucuları susturulmuştur. Bugün suskunluğun artık eskisi gibi olmayacağı aşikardır. Siyonist güçleri arkasına alıp bu ülke sınırları içinde dini saldırı metotlarına yeni bir metot ekleyen bu ahlaksız yapı karşısında da susmayacaktır."Açıklamanın ardından Oktar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca Diyanet-Sen’in diğer illerdeki şubeleri de suç duyurunda bulundu.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.