Doğalgaz bedava mı? Doğalgaz hangi ay bedava? Nisanda doğalgaz faturası ödenecek mi?

Doğalgaz bedava mı? Doğalgaz hangi ay bedava? Nisanda doğalgaz faturası ödenecek mi?

Karadeniz gazının karaya çıkartılması töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konutlarda doğalgazın bir ay süreyle ücretsiz olacağını açıklamıştı. Peki, Doğalgaz bedava mı? Doğalgaz hangi ay bedava? Nisanda doğalgaz faturası ödenecek mi?

2020 yılında verilen müjde ile Karadeniz açıklarında yapılan araştırmalar sonucu deniz altında binlerce metreküplük doğalgaz keşfi yapıldığı açıklanmıştı. Keşfin hemen ardından yapılan çalışmalarla denizin altında bulunan doğalgaz, 32 ay gibi kısa bir süre içerisinde karaya ulaştırıldı. Ramazan Bayramı’nın birinci gününde bulunan gazın karaya çıkartılmasının töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada; doğalgazın bir ay süre ile konutlarda ücretsiz olacağını ve bir yıl süreyle de mutfakta kullanılan yüzde 25’lik kısımdan para alınmayacağını açıklamıştı.

karadeniz-dogalgazi.jpg

Bu müjdenin hemen ardından vatandaşlar; evlere doğalgaz bedava mı? Doğalgaz kaç ay bedava? Doğalgaz 1 ay bedava mı? Doğalgaz ne zaman bedava? Şeklinde sorular sorarak meraklarını gidermeye çalıştı. Peki, Doğalgaz bedava mı? Doğalgaz hangi ay bedava? Nisanda doğalgaz faturası ödenecek mi? İşte tüm detaylar:

DOĞALGAZ BEDAVA MI?

Karadeniz doğalgazının karaya çıkartılmasının ardından en merak edilen konulardan biri de gazın ne zamandan itibaren kullanılmaya başlanacak olması oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu konuşmalar sonucunda verdiği müjde ile insanlar daha da heyecanlandı. Vatandaşlar bir yandan mutluluk yaşarken diğer yandan da doğalgaz bedava mı? Sorusu ile konuyu araştırmaya başladı. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan’ın yapmış olduğu konuşmanın satır araları ise şöyleydi:

“Şimdi sizlerle ülkemizin her bir hanesindeki doğalgaz faturasını düşürecek 2 müjdeyi paylaşmak istiyorum. Birinci müjdemizi açıklıyorum: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir.

karadeniz-dogalgazi-001.jpg

Bu aynı zamanda önümüzün yaz olduğunu dikkate alırsak pek çok hanenin neredeyse hiç doğalgaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor. Özellikle emeklisinden öğrencisine tüm dar gelirli vatandaşlarımızın bütçesine ücretsiz doğalgaz kullanımının önemli bir katkı yapacağına inanıyorum. İnşallah seçimlerden sonraki dönemde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı, çok daha olumlu bir şekilde tecelli edecektir.”

karadeniz-dogalgazi-002.jpg

NİSANDA DOĞALGAZ FATURASI ÖDENECEK Mİ?

Kamuoyu ile paylaşılan bilgilerle beraber ücretsiz olarak açıklanan doğalgazın hangi ay ücretsiz olacağı merak konusu oldu. İnsanlar, arama motorlarında doğalgaz hangi ay bedava? Nisanda doğalgaz faturası ödenecek mi? Diye arama yaparak, merak ettiği konunun takipçisi oldu. Verilen müjdeli haberin kamuoyuna yansıması gecikmedi. Nisan ayının doğalgaz faturalarının iptal edildiği yavaş yavaş konutlarda oturan vatandaşlara iletilmeye başlandı.

mutfak-dogalgaz.jpg

DOĞALGAZ HANGİ AY BEDAVA?

Müjdelerin ardı arkası kesilmediği son günlerde, doğalgaz faturası ile alakalı müjde, şehirlerdeki doğalgaz dağıtıcısı firmalar tarafından insanlara iletilmeye başlandı. Vatandaşların doğalgaz hangi ay bedava? Sorusunun cevabı bu sayede insanlara cevap olarak duyurulmuş oldu. Ankara’da yaşayan vatandaşların telefonuna Başkent Gaz tarafından gelen mesajlarda Nisan ayının doğalgaz faturasının iptal olduğuna dikkat çekildi.

Söz konusu mesajda şu ifadelere yer verildi: “Sayın abonemiz, Cumhurbaşkanımızın konut abonelerinin bir aylık tüketim faturasının devletimiz tarafından karşılanacağına dair açıklaması çerçevesinde 24.04.2023 tarih ve ilgili numaralı ve tutarındaki faturanız yeniden düzenlenmek üzere iptal edilmiştir. İptale konu faturanızı dikkate almamanızı rica ederiz.”

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.