Dolandırıcılara dikkat: Emekliye tuzak

Dolandırıcılara dikkat: Emekliye tuzak

Seçim döneminde istedikleri zammı alamayan emekliler, şimdi de dolandırıcıların hedefinde. Yaşlı vatandaşların ekonomik sıkıntılarını fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcılar, mesaj yoluyla onları “devlet desteği” tuzağına düşürmeye çalışıyor.

Seçim döneminde bekledikleri zammı alamayan emekliler, temmuz ayındaki ücret artışına kadar mevcut maaşlar ile hayatını idame ettirecek. Pek çok emeklinin taban ücret olan 10 bin Türk Lirası ile geçindiği belirtiliyor.

Durumu fırsat bilen dolandırıcılar emeklilerin cebindeki son paraya göz dikti. Emekli birliklerinden ve yetkililerden alınan bilgilere göre, dolandırıcılar enflasyon ve promosyon gibi konuları kullanarak yeni tuzaklar kuruyor.

1-002.jpg

BAKANLIK İSMİ KULLANILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adıyla gönderilen mesajlarda, emeklilere 'enflasyonla mücadele' kapsamında 'geri ödemesiz devlet desteği' gibi vaatlerde bulunularak dolandırıcılık yapılıyor. Söz konusu mesajlar genellikle sosyal medya aracılığıyla veya cep telefonlarına gönderiliyor.

Haberlerden, televizyonlardan ve sosyal medyadan takip edilen gündem başlıkları kullanılarak emekliler tuzağa düşürülüyor. Yetkililer maddi anlamda zor günlerden geçen emeklilerin bu mesajlara kanmaması için uyarılarda bulunuyor.

3-002.jpg

UZMANLAR UYARIYOR

Dolandırıcıların gündemdeki konuları takip ederek emeklileri kandırmaya çalıştığı belirtiliyor. Cep telefonlarına gönderdikleri mesajlarda, Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili içerikler kullanılarak enflasyonla mücadele vaatlerinde bulunuluyor.

Uzmanlar, emeklilerin dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgularken, sahte haber siteleri ve sosyal medyada gördükleri içeriklerin güvenilir olmadığını belirtiyor. Emeklilerin bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı bilinçli olmaları için çağrı yapılıyor.

4-001.jpg

TEMMUZ ZAMMI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Ocak’taki emekli maaşı açıklamasının ardından, vatandaşlar gözünü seçime çevirdi. En düşük emekli maaşı olan 10 bin TL seviyesinin yukarı çekilmesini bekleyen emeklilere iktidar kanadından “beklemede kalın” mesajı verilmiş, ancak seçime günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir zam yapılmayacağın duyurmuştu.

Erdoğan yaptığı konuşmada, “Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesim emeklilerimiz ve çalışanlarımız. 16 milyon emeklimizin tamamına 5'er bin lira ödeme yaptık. Şimdi de promosyonları 8-12 bi aralığına yükselttik. Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.