Dolmuşçular BİLGİ BEKLİYOR

Dolmuşçular BİLGİ BEKLİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Güvenpark’taki minibüs, otobüs ve dolmuş duraklarının yer altına yapılacak bir otoparka alınması” projesini bölgedeki şoförlere sorduk. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yeniden gündeme getirdiği “Güvenpark’taki minibüs, otobüs ve dolmuş duraklarının yer altına yapılacak bir otoparka alınması” projesini bölgedeki şoförlere sorduk. 
Başkan Gökçek, Güvenpark’taki otobüs, minibüs ve dolmuş duraklarının trafik sorununa neden oldukları için yer altına yapılacak bir otoparka alınması projesini geçtiğimiz yıllarda da gündeme getirmiş, konu tartışma konusu olmuş ancak hayata geçmemişti. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan, Güvenpark’taki dolmuş ve otobüs duraklarının yer altına alınması projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Güvenpark'ta çalışan minibüsçüler, "Proje ile ilgili bize herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Umarım mağduriyet yaşamayız" diyor. 

EKLENEN DURAKLARLA YOĞUNLUK ARTTI
Ankara'da son günlerde tartışma konusu haline gelen Güvenpark minibüs duraklarının, yer altına yapılacak otoparka alınması projesiyle ilgili olarak minibüsçülerin nabzını tuttuk. 

Görüştüğümüz Güvenpark minibüs şoförlerinden Remzi Amca, "Burada ben tüm şoför arkadaşlarımın adına konuşuyorum. Güvenpark duraklarında önceden bu kadar araç yoktu. Sonradan eklenen duraklarla birlikte buranın araç sayısı 250 iken bir anda 350’ye yükseldi. Bizim de anlamadığımız mevcut trafik sorununun bilinmesine rağmen neden böyle bir uygulama yapıldı" dedi. 

TRAFİK SORUNU OLDUĞU KESİN
Duraklara giriş ve çıkışlarda minibüsçüler olarak sıkıntı yaşadıklarını belirten Remzi Amca, bölgedeki trafik sorununu şu ifadelerle ortaya koydu: "Burada bir trafik sorununun olduğu ortada. Biz de giriş ve çıkışlarda sorun yaşıyoruz. Merkezi bir noktada olduğu için araçların da yoğun bir şekilde burayı kullanmasıyla trafik oluşuyor.”

PROJE HAKKINDA BİLGİLENDİRME İSTİYORLAR
Büyükşehir’in planladığı otopark projesiyle ilgili olarak bilgi sahibi olmadıklarını, kendilerinin bu konuda bilgilendirilmediklerini belirten Remzi Amca, “Yapılacak olan projeyi bizde basından takip ediyoruz. Proje ile ilgili herhangi biri gelip bilgilendirme yapmadı. Arkadaşlar buraya şunları yapacağız diyen kimse olmadı" ifadelerini kullandı.

BİZ NEREYE GİDECEĞİZ?
Projenin Güvenpark'ı rahatlatacağını fakat yapım sürecinde mağduriyetlerin yaşanabileceğini dile getiren Remzi Amca, şöyle konuştu: "Sonuçta yerin altına yapılacak 3 katlı bir otoparktan bahsediliyor. Daha düzenli bir şekilde giriş çıkış yapacağız. Kızılay’daki trafiği de rahatlatarak park sorununu çözecektir. Bizim de tedirgin olduğumuz noktalar var. Yetkililerden ricamız bizi güzel bir şekilde bilgilendirsin. En büyük sıkıntımız proje bitene kadar bize yer olarak nereyi gösterecekler.

Biz nereden yolcu alıp indireceğiz. Proje tamamlandıktan sonra buraya geri dönebilecekmiyiz. Son dönemde işlerimiz oldukça düştük. Bizim yetkililerden isteğimiz aklımızda soru işareti kalmayacak şekilde bir bilgilendirme yapılması. Bizleri mağdur etmesinler. Yıllardır biz burada insanlara hizmet veriyoruz. Beklentimiz proje yapılana kadar hiçbir arkadaşımız mağdur olmaması. Planlı bir şekilde bize yer gösterilsin ve proje hızlı bir şekilde tamamlanınca yeniden yerimize dönelim." 

KUTU KUTU KUTU KUTU 

İŞTE O PROJE
Geçtiğimiz hafta “Kızılay’a süper proje” başlığıyla manşetten duyurduğumuz proje ile Başkent’in en işlek merkezlerinden olan Kızılay’daki dolmuş, otobüs ve minibüslerin yer altına alınması planlanıyor. Başkent’te özellikle merkezi yerlerde artan araç trafiğine paralel olarak günden güne büyüyen park sorununa acil çözümler üretilmesi beklenirken, Büyükşehir Belediyesi’nde Kızılay için sevindiren bir hareketlilik başladı. Büyükşehir Belediyesi’nce Kızılay’da Güvenpark minibüs duraklarının yeraltına yapılacak çok katlı otoparka alınması için düğmeye basıldı. 

3 KATLI: 225 ARAÇLIK 
2 ya da 3 katlı olarak düşünülen otoparka, her katta 75 araç olmak üzere 225 araç park edebilecek. Otopark, metro istasyonuyla bağlantılı olacak şekilde tasarlanacak. Durakları yeraltına alıp, yukarda kalan bölümler de yine park alanı olarak düzenlenip hizmete sunulacak. Güvenpark’ta bulunan anıta ve tarihi dokuya zarar verilmeyecek. Korunması gereken alanlar korunacak. 

MİMARLAR ODASI YİNE KARŞI
Büyükşehir Belediyesi’nin Güvenpark’ın altına dev bir otopark yaparak, dolmuş ve minibüsleri buraya alma fikrine Mimarlar Odası Ankara Şubesi, şimdiden karşı çıkmaya başladı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Güvenpark’ın betonlaşmasına izin vermeyeceklerini”, “projeyi yargıya taşıyacaklarını” söylüyor, trafik sorununun bu şekilde çözülemeyeceğini savunuyor. 

GÖKÇEK: “BAĞIRTA BAĞIRTA BİTİRECEĞİZ”
Buna karşı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kararlı bir duruş sergileyerek, “Keçiören Metrosu Kızılay’a gelince burası kazılacak mı? Kazılacak. Burası kazıldıktan sonra minibüs duraklarını alta alıp, üst tarafı geniş bir yeşil alan haline getirip parkın yeşilliğine katmak kötü bir olay mı? Metronun işi 3 ay sürerse, onun ardından biz devreye gireceğiz. Herhalde 6 ay içinde bitiririz. Biz burayı bağırta bağırta bitireceğiz" dedi.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.