Down sendromlu şefler, tezgâh başına geçti

Down sendromlu şefler, tezgâh başına geçti

Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Down sendromlu şefler, tezgâh başına geçti. Başkent Aşçılar ve Turizm Derneği, Down sendromlu şefler ile birlikte Türk mutfağının güzelliklerini tanıttı.

Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Down sendromlu bireyler tezgâh başına geçti. Başkent Aşçılar ve Turizm Derneği'nin tarafından gerçekleştirilen workshop etkinliğinde, Down sendromlu şefler ile birlikte Türk mutfağının güzellikleri tanıtıldı. büyük bir ilgiyle izlenen etkinlikte birbirinden lezzetli yemekler yapılırken ateş şovları da etkinliğin gözdesi oldu. farkındalık yaratmak amacıyla düzenlen workshop hakkında bilgi veren Başkent Aşçılar ve Turizm Derneği Eğitmen Şef Filiz Erdoğmuş, “Down sendromlu bireylerin bizden farklı olmadıklarını, bizlerle birlikte bizim yapabildiğimiz her şeyi yapabileceklerini göstermeye çalışıyoruz” dedi.

sef.jpg

“VURGU YAPMAK İÇİN BURADAYIZ”

Türk Mutfağı Haftası süresi boyunca çeşitli down sendromlu bireyler ile bir araya yemekler ve ateş gösterileri yaptıklarını aktaran Başkent Aşçılar ve Turizm Derneği Eğitmen Şef Filiz Erdoğmuş, “Biz bugün gençlerimiz ve down sendromlu şeflerimizle birlikte Türk mutfağının güzelliklerini tanıtacağız. Onlarla eğlenceli vakitler geçireceğiz. Şefler olarak Türk mutfağının Ankara’daki yeri ve önemini biraz daha vurgulamak için buradayız. Down sendromlu şeflerimizle birlikte bugün patates kızartmasıyla birlikte soslu Beyti türü bir köfte yapacağız. Onlar da insanlara servis yapacaklar” şeklinde konuştu.

ozel-cocuklar.jpg

“ZORLUKLARIN AŞILABİLECEĞİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Yapılan workshop etkinliğinin birleştirici özelliğinden bahseden Erdoğmuş, “Biz burada bir nevi hem mesleğimizi tanıtıyoruz hem o çocuklarla birlikte eğlenceli vakit geçiriyoruz hem de her türlü zorluğun aşılabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Onların aslında bizden farklı olmadıklarını, bizlerle birlikte bizim yapabildiğimiz her şeyi yapabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Burada meslek lisesinden öğrencilerimiz de var. Biz ustalar onlara da örneğiz. Çünkü ileride bunlar meslek edinme yönünde onları çok ilerletecek. Hepsi bu mesleğin aslında zorluklarını, kolaylıklarını ve güzelliklerini görerek buradalar” ifadelerini kullandı.

eyupcan-ve-annesi.jpg

“ÇOK GÜZEL YEMEKLER YAPTIK”

Workshop’ta yemek yapan Down sendromlu birey Eyüp Can Atasoy, “Çok mutluyum, çok güzel yemekler yaptık. Burada yaptığımız yemekleri anneme servis ettim. Annemde çok beğendi. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

sefler.jpg

“TOPLUMUN PARÇASI OLDUĞUMUZU HİSSETTİRDİLER”

Down sendromlu birey Eyüp Can Atasoy’un annesi Ayşegül Atasoy, etkinlikten oldukça memnun olduğunu belirtti. Burada Eyüp Can’ın sosyalleştiğini aktaran Atasoy, “Bizi böyle bir etkinliğe dâhil ettikleri için çok mutluyum. Bizlerin de bu toplumun birer parçası olduğunu hissettirdiler. Özellikle hocalarımıza göstermiş oldukları ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum. Oğlum zaten çok sosyal bir çocuk, bu etkinliği de duyunca hemen getirdim. Kendisi için de oldukça eğlenceli geçiyor” sözlerini kullandı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.