Down Sendromu nedir? Down Sendromu günü ne zaman?

Down Sendromu nedir? Down Sendromu günü ne zaman?

Down sendromu, son zamanlarda araştırılanlar arasında yer alıyor. İnsanlar Down Sendromu nedir? Down Sendromu günü ne zaman? Sorularının cevaplarını aratıyor.

Arama motorlarında en çok aratılanlar arasında Down sendromu yer alıyor. Down sendromu son zamanlarda en merak edilen sendromlar arasında yer alıyor. Peki, Down Sendromu nedir? Down Sendromu günü ne zaman? İşte tüm merak edilenler haberimizin devamında:

down sendromu nedir

DOWN SENDROMU NEDİR?

Down sendromu, bir genetik bozukluk olan trizomi 21 ( olarak da bilinen bir durumdur. Bu durum, bir kişinin hücrelerinde normalde iki yerine üç kopya olması gereken 21. kromozomun ekstra bir kopyasıyla karakterizedir.

Bu ekstra kromozom, kişinin vücudunda bir dizi farklı fiziksel özellikle sonuçlanır. Bu özellikler arasında düşük kas tonusu, karakteristik yüz özellikleri (küçük burun köprüsü, yuvarlak yüz, küçük kulaklar), kısa boy, kalp kusurları ve zekâ seviyesinde bir azalma yer alabilir.

Down sendromu, doğumda tanınabilir ve genetik testlerle teşhis edilebilir. Bu durumun nedeni tam olarak bilinmese de anne yaşının ilerlemesi Down sendromu riskini arttırır. Ancak her yaşta annelerde Down sendromu bebekleri doğabilir.

down sendromu günü ne zaman

DOWN SENDROMU GÜNÜ NE ZAMAN?

Birleşmiş Milletler tarafından, “21 Mart” Dünya Down Sendromu Günü olarak ilan edilmiştir. İlanın ardından her yıl dünya genelinde çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.