Dualarla anıldı

Dualarla anıldı

Türkiye Kamu-Sen, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümünü, Hamamönü’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Müze Evi’nde kutladı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümünde vatandaşlar, marşın yazıldığı Taceddin Dergahı'nda bulunan Mehmet Akif Ersoy Müze Evi’ne yoğun ilgi gösterdi.
Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'da ikamet ettiği ve İstiklâl Marşı başta olmak üzere çok sayıda şiirini yazdığı müze evi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümünde ziyaretçi akınına uğradı. Hamamönü'nde bulunan ve içerisinde Mehmet Akif Ersoy'un kullandığı eşyaların sergilendiği müzeyi gezen vatandaşlar, dualarla Mehmet Akif Ersoy'u ve şehitlerimizi andı.

TARİF EDİLEMEZ BİR DUYGU
İstiklal marşının yazdığı evde Mehmet Akif Ersoy'u anmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu dile getiren Yusuf Erdem," 12 Mart 1921'de tarihinde istiklal marşımız kabul edildi. Bizde bugünün anlam ve öneminin farkın da olarak ailecek Hamamönü'de bulunan Mehmet Akif Ersoy Müze Evi’ne geldik. Edebi kimliği ile kurtuluş mücadelesini günümüze yansıtan en önemli şairlerimizden birisi. Evin içerisindeki tarihi atmosfer oldukça etkili. Bizde İstiklal şairimizi ve şehitlerimizi dualarla anıyoruz." diye konuştu.
İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümünü nedeniyle, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi’nde çeşitli etkinlikler de yapıldı.
Türkiye Kamu-Sen, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümünü, marşın yazıldığı  Taceddin Dergahı’ndaki Mehmet

Akif Ersoy Müze Evi’nde kutladı.
İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü için bir araya gelen Türkiye Kamu-Senliler ve çok sayıda vatandaş saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitler için dualar etti.

RAHMETLE ANIYORUZ
Türk milletinin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşının kabulünün 96. Yılı nedeniyle Mehmet Akif Müze Evi önünde basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Geleceğimizden endişe etmiyor, korkmuyor, damarlarımızdaki asil kana güveniyoruz. Geçmişimizden aldığımız derslerle, İstiklâl Marşımızın verdiği feyzle, muhteşem ceddimizin açtığı yoldan giderek, Türk milleti, bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak barış, kardeşlik ve dostluk içinde ebediyete kadar yaşama azim ve kararlılığındadır. İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 96. yılında, Türk milletinin bağımsızlık aşkını, vatan sevdasını, imkânsızlıklar içerisinde destansı bir mücadeleyle yeşerttiği Devletini mısralara dökerek bizlere ölümsüz bir rehber bırakan büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

BÜYÜK BİR MANEVİ GÜÇ AŞILAMIŞTIR
"Olağanüstü dönemler, olağanüstü dehalara, olağanüstü insanlara ihtiyaç duyar." diyen  Koncuk, şöyle devam etti:
" Bu olağanüstü dönemde devletimizin siyasi temelleri, bin yıllık kadim yurdumuzda bizleri boğmaya ve yok etmeye and içmiş yedi düvele, dönemin en yüksek teknolojisine, en donanımlı askerlerine karşı yokluklar içinde yürütülen askeri savaşın başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından atılırken; manevi ve kültürel temellerinin mimarı da hiç kuşkusuz ki, istiklâl şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmuştur. Dilimizin en güzel şekliyle kullanıldığı, ay yıldızlı al bayrağımıza seslenen ve kahraman ordumuza ithaf edilen, Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle ölümsüzleşen, bağımsızlık destanımız İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu dönemlerinde Türk milletine ve ordumuza büyük bir manevi güç aşılamıştır."

NİHAİ ZAFER TÜRK MİLETİNİN
İçinde bulunduğumuz bu günlerde de milletimizin içine nifak tohumları saçmak isteyenlerin olduğunu dile getiren Koncuk, “Bu milletin bölünme ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaması için her türlü tedbiri almak ve uyanık olmak hayati derecededir. İstiklâl Marşımız, “Korkma!” diye başlamakta, “Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl” dizesiyle son bulmaktadır.

Bu eşsiz eser; Bilge Kağan’ın Orhun Yazıtlarında, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unda dillendirdiği gibi Türk milletine, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamayı, hiçbir güçten korkmamayı, nihai zaferin mutlak surette “Hakk’a tapan” Türk milletinin olacağını müjdelemektedir."  ifadeleri kullandı.
Genel Başkan İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar, Taceddin Dergahı’nda kabri bulunan merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret ederek, kabri başında dualar edip karanfil bıraktılar.Türkiye Kamu-Sen heyeti son olarak Mehmet Akif Ersoy Müze Evi’ni de ziyaret etti.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL  / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.