Dualı harekat

Dualı harekat

Mehmetçiğe destek için Ankara'nın çoğu yeri kırmızı beyaza boyanırken, ordunun muzaffer olması için ise gece gündüz dualar ediliyor.

Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Başkent'te de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek yağıyor. ABD’nin maşası PKK/YPG tarafından bölgede oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı 10 gün önce başlatılan harekatta Mehmetçiğin zaferle sonuçlanması için dualar ediliyor, hatimler indiriliyor. 

3 BİN 490 HATİM YAPILDI

genclerden-mehmetcige-dua.jpg

Ankara Müftülüğü, Afrin'de teröristlerle çatışan kahraman Mehmetçiğimizin muzaffer olması ve şehitlerimiz için 3 bin 490 hatim indirdi. Müftülüğe bağlı personelin, cami görevlisinin yaptığı hatimlerin duası geçtiğimiz Cuma namazının ardından okundu. Camilerdeki binlerce Başkentli de Türk ordusunun başarılı olması için hep birlikte dua etti.    

KYK'LI GENÇLER ZAFER DUASI ETTİ 

kykli-gencler1.jpg

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan gençler de Afrin'de hain terör örgütüne karşı mücadele eden ve sınır boylarında, kışlalarda nöbet tutan Mehmetçik için dua etti. KYK'ya bağlı 31 yurdun mescitlerinde bir araya gelen öğrenciler, Türk Ordusunun harekattan zaferle dönmesi için Fetih Suresi’ni okudu. KYK'lı gençler ayrıca harekata katılan tüm askerlerimizin sağ salim yurda dönene kadar hatim indirerek bol bol dua edileceklerini kaydetti. Gençler, şehitler ve gazilerimiz için de Mevlid-i Şerif okudu. 

ÇUBUK'TAN ANLAMLI KAMPANYA 

cubuk-sehitler-dernegi.jpg

Türkiye'nin e fazla şehit veren ilçesi Çubuk'ta Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerimize moral olmak amacıyla anlamlı bir kampanya başlatıldı. Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği organizesinde başlatılan ve Çubuk Belediyesi, Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi, Çubuk Turşucular Kooperatifi, ÇUDEF, Çubuk Muhtarlar Derneği, Ziraat Odası ve ilçedeki diğer tüm sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen kampanyada Afrin'deki askerlerimiz için el örmesi bere, çorap, kaşkol, atkı ve eldiven gibi malzemeler hazırlanacak. Ayrıca ev yapımı, gözleme, bazlama, kapama ekmeği, kete ve kuru kek gibi yiyecekler de gönderilecek. Çubuklu çocuklar ise askerlerimize karşı düşüncelerini anlatan şiir, mektup ve yapacakları resimleri göndererek destek olacak.Mehmetçiğe gönderilecek malzemelerin, bugün Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Kent Konseyi Salonu'nda toplanacağı duyuruldu.

GÜÇLÜYÜZ AMA DUAYA İHTİYAÇLARI VAR 

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği, Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Dernek Başkanı Zeki Avan, şehit yakınları ve gazileri olarak her zaman devletin ve güvenlik güçlerinin yanında olduklarını söyledi. Avan, "Elbette devletimiz silahlı güçlerimiz her açıdan güçlüdür ama vatan evlatlarımızın duaya ihtiyaçları var" dedi. 

DUALARLA TERÖR KORİDORU BAŞLARINA YIKILACAK

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Mehmetçiğin Zeytin Dalı Harekatına destek verip, Türkiye’nin kararlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Teröristlerin kökünü kazıyacağız” sözleriyle protokol yolundaki elektrikli tabelaya yansıttı. Türkiye’nin mazlumlara barış götürdüğünü belirten Başkan Çetin, “Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dosta güven, düşmana korku salan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ulusal güvenliğimizi ve bölgesel huzuru sağlamaya yönelik Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla sürdürüyor. Pursaklar olarak Mehmetçiğimizin duacısı ve Zeytin Dalı Harekatının destekçisiyiz. Kahraman Mehmetçiğimiz bu necip milletin dualarıyla terör koridorunu başlarına yıkacaktır. Bizim davamız barış ve kardeşliktir" diye konuştu.  

İLÇE KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ

mamak--(2).jpg

Mamak Belediyesi, Türk bayraklarıyla ilçeyi donatarak Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi. İlçedeki cadde ve bulvarlara asılan bayraklarla kent adeta kırmızı beyaza büründü. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Zeytin Dalı Harekatı Türkiye'nin terör koridorunu yok etmekte kararlığını ortaya koyduğu Milli Mesele'dir. Bu uğurda savaşan Mehmetçiklerimizi de desteklemek bizlerin üzerine düşen görevdir” dedi. Akgül, ayrıca tüm Mamaklılara seslenerek evlerine ve iş yerlerine şanlı bayrağımızı asmaya davet etti.

TÜRK BAYRAKLARI BELEDİYEDEN 

27073046_1537333166303075_4637652315627090786_n-002.jpg

Keçiören Belediyesi ise "Mehmetçiğin yanındayız, Belediyemizden bayrağınızı alın, iş yerinizi, evinizi donatın" adıyla bir kampanya başlattı. Herkesin iş yerini ve evini bayraklarla donatması için ücretsiz Türk Bayrağı dağıtan Belediye, milli duyarlılık oluşturarak 7'den 77'ye herkesi operasyona destek vermeye davet etti. 

KAZANÇLARINI MEHMETÇİK VAKFI'NA BAĞIŞLADILAR  

Gölbaşı'nda bir taksi durağının çalışanları da "Zeytin Dalı Harekatı"na destek için durağın bir günlük kazancını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı. Direksiyon sallayarak evine ekmek götüren taksiciler, "Durağımızda 5 taksimiz var. Bir günlük bütün kazancımızı Mehmetçik Vakfı'na bağışladık. Devletimizin ihtiyacı var mı, yok. Büyük bir devletiz Türkiye Cumhuriyeti olarak ama bizim de katkımız olsun istedik. İnşallah bizi görüp esnaf arkadaşlarımız da bu konuda girişimde bulunursa mutlu oluruz" şeklinde konuştu. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan taksi çalışanlarını ziyaret ederek anlamlı davranışlarından dolayı tebrik etti. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.