Düğün sezonu açıldı: Suluhan'da yoğunluk başladı

Düğün sezonu açıldı: Suluhan'da yoğunluk başladı

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sezonu açıldı. Ankara’da hediyelik eşya denildi mi ilk akla gelen tarihi mekanlardan biri olan Ulus’taki Suluhan Çarşısı'nda hareketlilik başladı.

Baharın gelmesiyle birlikte açılan düğün sezonu çarpı pazarı hareketlendirdi. Ankara’da hediyelik eş denildi mi ilk akla gelen tarihi mekanlardan biri olan Ulus’taki Suluhan Çarşısı'nda hareketlilik başladı.

Nikâh şekerinden gelin buketine, kına malzemelerinden gelin tacına kadar birçok ürünün bulunduğu Han’da, her bütçeye uygun kaliteli ve ucuz ürünler vatandaşla buluşuyor. Düğünlerin getirdiği neşe ve hareketlilikle birlikte Suluhan Çarşısı'ndaki yoğunluk esnafın yüzünü güldürüyor.

suhudan-4.jpg

“NE ARARSANIZ BULMANIZ MÜMKÜN”

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte işlerin arttığını belirten Han esnafı Süleyman Avşar, işlerin artmasından dolayı Han esnafları olarak yaşadıkları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşların her bütçeye uygun ürün bulabileceklerini aktaran Avşar, “Senelerdir yerli, yabancı büyün vatandaşlara burada en kaliteli ürünleri, en uygun fiyatlara sunmaya çalışıyoruz. Suluhan’da ürün yelpazesi oldukça geniş. Düğün malzemeleri, kına malzemeleri, nikâh şekeri, gelin buketi, hediyelik eşyalar, el sanatları malzemeleri, takı tasarım ürünleri kısaca ne ararsanız burada bulmanız mümkün. O nedenle de oldukça tercih noktası olan bir yeriz. Özellikle isteme, söz, nişan ve düğün için alışverişe çıkan çiftlerimiz buraya gelmeden fiyatlara bakmadan başka bir yerden ürün almasınlar. Elhamdülillah düğün sezonu olması nedeniyle de ekstra bir yoğunluk yaşıyoruz. Han’ın Pazar günü kapalı olması nedeniyle de, cumartesi günleri oldukça kalabalık bir gün yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“FİYATLAR BÜTÇEMİ AŞMIYOR”

Suluhan’a nişan alışverişi için gelen Şeyma Gümüş, “Yakın zamanda nişanım olacak. Nişan hediyeliklerimi ve gelin buketimi almak için buraya geldim. İsteme alışverişimi de burada yapmıştım. Aradığım her şeye tek bir Han’ının içerisinde ulaşmak mümkün. Oldukça fazla ürün ve seçenek bulabiliyorsunuz. Fiyatlara baktığım zamanda bütçemi çok aşacak düzeyde değil. En önemlisi pazarlık yapma gibi bir durum söz konusu. Alışveriş merkezlerinde bu konforu yakalayamıyorum. Evlenecek çiftlerin alışveriş noktalarından biri olmasını ve buraya uğramasını öneririm” ifadelerini kullandı.

suhudan.jpg

ÇEŞİTLİ GELİR DÜZEYLERİNE HİTAP EDİYOR

Ailesi ile birlikte Suluhan’a gezmeye gelen Zeliha Akbaş, Suluhan hakkındaki deneyimlerin, şu sözlerle aktardı: “Kırıkkale’den ailemle birlikte Ankara’ya gezmeye geldik. Gelmişken Suluhan’ı da görelim dedik. İlk defa Suluhan’a geldim. Gözlemlediğim kadarıyla, çeşitli gelir düzeylerine hitap eden bir mekân. Tarihi bir dokunun içerisini, böyle bir alışveriş merkezi haline getirmiş olmalarını oldukça beğendik. Alışveriş yerlerin yanı sıra Han’da bulunan çay bahçesi de, dinlemek isteyenler için oldukça iyi düşünülmüş.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.