Dünyanın en iyi yemekleri açıklandı: Listede 5 Türk yemeği var

Dünyanın en iyi yemekleri açıklandı: Listede 5 Türk yemeği var

10 bin 927 yemek arasından en iyi 100 yemek seçildi. Yaklaşık 400 bin kişinin oylarıyla oluşan listede, Türkiye'den 5 yemek yer aldı. Bu yemekler mantı, döner, sarma, mercimek çorbası ve hünkar beğendi oldu.

Yaptığı yemek listeleriyle bilinen Taste Atlas isimli internet sitesi dünyanın en iyi 100 yemeğini açıkladı. Dünya mutfağından birçok lezzetin bulunduğu listede farklı farklı kategorilerin oylanması ile sıralama oluşturuldu. Dünyanın en iyi 100 yemeği arasına Türkiye’den 5 yemek girmeyi başardı. Türk yemekleri listenin kaçıncı sırasında? Hangi Türk yemekleri listeye girmeyi başardı?

İşte dünyanın en iyi 100 yemeği arasına giren Türk yemekleri…

İŞTE O TÜRK YEMEKLERİ

2-001.jpg

TOMBİK DÖNER

Dünyanın en iyi 100 yemeği listesinde 21’nci sırada yer aldı. Dönerden farkı, etin tombik ekmeğin içine konulmasıdır. İçerisine isteğe bağlı yeşillik, domates, soğan ve çeşitli soslar konulan bu yemek, listenin zirvesinde yer alan Türk yemeği oldu.

manti.jpg

MANTI

Listede 42’nci sırada bulunan mantı; çeşitli baharatlarla çeşnilendirilen kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konulması ve bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapılmaktadır. Kayseri ile özdeşleşen mantı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve 2009 yılında coğrafi işaret belgesi almıştır.

3.jpg

MERCİMEK ÇORBASI

64’üncü sıradan listeye giren mercimek çorbası; ana malzemesi mercimek olan bir çorbadır. Mercimek çorbasının yapımında kabuklu veya kabuksuz kahverengi, kırmızı, sarı, yeşil mercimeğin yanında haşlanmış sebzeler de kullanılır. Taste Atlas’ın sıralamasına göre mercimek çorbası aynı zamanda dünyanın en iyi 3’üncü çorbası seçilmiştir.

1-002.jpg

HÜNKAR BEĞENDİ

72’nci sırada bulunan hünkâr beğendi veya sadece beğendi Osmanlı mutfağına ait bir yemektir. Tütsülenmiş ve baharatlı patlıcanla yapılır, ızgaraya alınır, sonra püre haline getirilir ve süt, eritilmiş tereyağ ve kavrulmuş un ile karıştırılır. Karışımın üzerine kuzu eti konularak servis edilir.

4.jpg

SARMA

Listede bulunan diğer Türk yemeği sarma ise 99’ncu sırada yer aldı. Sarma; asma yaprağının içerisine bulgur ya da pirinç başta olmak üzere yöresine göre değişen diğer iç malzemeleri konarak yapılan bir yemektir. Zeytinyağlı sarma ya da kıymalı sarma şeklinde farklı çeşitleri vardır. Malzemeler karıştırılarak harmanlanır. Daha sonra salamura asma yaprağıyla sarılır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.