Dünyayı iyilik değiştirecek

Dünyayı iyilik değiştirecek

12 Mart günü Haliç Kongre Merkezi’nde sahipleriyle buluşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı etkinlikte, Büyük Vefa Ödülü 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyduğu kahramanlıktan ötürü milletin şahsı manevisine tevdi edilecek. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu yıl ki “Uluslararası İyilik Ödülleri”, 12 Mart günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde sahipleriyle buluşacak. Vakıf, 2015’te başladığı Uluslararası İyilik Ödülleri organizasyonunda bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı etkinlikte, Büyük Vefa Ödülü 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyduğu kahramanlıktan ötürü milletin şahsı manevisine tevdi edilecek.

GÜZELLİKTE BİRARAYA GETİRİYOR
Türkiye Diyanet Vakfı 40. yılında kuruluş tarihi olan 13 Mart’ı “Uluslararası İyilik Ödülleri” günü ilan etmiş, 2015 yılında ilk programını düzenleyerek, iyilik sahiplerine ödüllerini vermişti. Dünyada ve yaşadığı toplumda çığır açan, bireyleri harekete geçiren, çevresine ilham veren, farklı dil ve kültürde yaşayan insanları güzellikte bir araya getiren, Yaratanın hatırına tüm yaratılmışları koruyan ve kuşatan iyiliklerin konu olduğu yaşanmış hikâyeleri bu programda ödüllendirmişti.

Türkiye Diyanet Vakfı, geleneksel hale getirdiği “Uluslararası İyilik Ödülleri”yle ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Dünyada yaşanan krizler daha hızlı biçimde ve daha geniş alana yayılmakta, bu nedenle güvenlik problemi yaşanmakta ve insanlar birbirleri için tehlikeli duruma gelmektedir. Yoksulluğu önlemek ve insanların iyilik halinin geliştirilmesi için projelere ve insanların hayırseverlik duygularını canlandıracak, herkesi iyiliğe yönlendirecek etkinliklere ihtiyaç duyulmaktadır. Savaşlar ve toplumsal çatışmalar da insanları ve toplumları maddi ve manevi yönden olumsuz etkilemektedir.”

İYİ BİREY OLMAYA YÖNLENDİRME
Türkiye Diyanet Vakfı’nın Uluslararası İyilik Ödülleri ile kısa vadede insan özelinde iyi birey olmaya yönlendiren çalışmalar yapılırken, uzun vadede toplumsal meselelere duyarlı, çevresinden haberdar ve çözüm üreten davranışları ön plana çıkaracak faaliyetler yürütmek amaçlanıyor. Vakıf, İslam coğrafyasında yeniden barış, huzur ve kardeşlik ortamının tesis edilmesi için atılan bu adımla günümüzde tüm insanlığı kuşatan şiddet, terör, nefret, düşmanlık, ırkçılık, ayrımcılık, işgal, sömürgecilik, İslamofobya ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan zorunlu göç, açlık, yoksulluk, haksızlık, adaletsizlik, çevre tahribatı gibi sorunlarla mücadele etmek için bir farkındalık ve bilinç oluşturma gayretinde. 

CUMHURBAŞKANI’NIN KATILIMIYLA 
Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülü alan isimleri açıkladı. Mehmet Görmez, ödül alan isimleri  Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin ile birlikte basın açıklamasıyla duyurdu. Ödüller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 12 Mart Pazar günü saat 13.00’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde takdim edilecek. Görmez’in açıklamalarına göre, 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyduğu kahramanlıkla Büyük Vefa Ödülü milletin şahsı manevisine tevdi edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.