DURAK İŞGALİ

DURAK İŞGALİ

Otobüslerin yolcu almak için duraklama yaptığı sarı çizgilerle ayrılan istasyonlara, bazı araç sürücülerinin park etmesi trafiği olumsuz etkiliyor. EGO otobüslerinin duraklara yaşanamaması yolcuları da rahatsız ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü tarafından kent içi trafiğin güvenli ve düzenli biçimde akışını sağlamak amacıyla otobüslerin yolcu almak için duraklama yaptığı yolları sarı çizgilerle ayırsa da bazı sürücüler bu kurallara riayet etmiyor. Otobüs duraklarının önüne araç park edildiğinde, yolcu almak için duran otobüsler yolun ikinci şeridini işgal etmek zorunda kalıyor. Otobüs duraklama yerlerine başka araçların girmesi yasak olsa da çoğu sürücü bu kuralara uymuyor.

DURAĞI İŞGAL ETTİLER
Bunun son bir örneği ise bir önceki gün Talatpaşa Bulvarı'nda bulunan Türkiye Kamu Sen Genel Merkezi'nin tam karşısındaki otobüs durağında yaşandı. Kurallara çiğneyen bir otomobil sürücüsü, aracını tam otobüs durağının hemen dibine park etti. Durağa yanaşmaya çalışan EGO sürücüleri ise bir hayli zorluk yaşadı. Duraktaki yolcuları almak için ikinci şeridin kapanmasından dolayı trafikte kısa da olsa aksamalar yaşandı hem de yolcular otobüslere inip binmekte güçlük çekti.

SİZ SİZ OLUN ÇEKMEYİN

Söz konusu otobüs durak yerlerine park eden araçlar için, Emniyet Trafik Birimleri, EGO Gezici Ekipleri ile duyarlı vatandaşların ihbarları doğrultusunda gerekli cezai işlem uygulanıyor. Durak yerlerine park eden araç sahiplerine hem ceza yazılıyor hem de aracı otoparka çekiliyor. Her iki işlemde dolayı sürücünün zararı yaklaşık 200 TL'yi buluyor. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.