Eczacıların 'Ücret' Dramı

Eczacıların 'Ücret' Dramı

Keçiören'de 14 yıldır eczacılık yapan Şule Usta, eczanelerde alınan muayene ücretlerinden dolayı sıkça müşterilerle tartıştıklarını ve müşterilerden hakaret işittiklerini belirterek, bu ücretin hastanelerde halledilmesi gerektiğini önerdi.

TİCARETHANE GİBİ GÖRÜLÜYORUZ

"Vatandaşların muayene ücreti konusundaki yaşadığı sıkıntıları bize şikâyet etmeleri, sanki ücreti biz çıkarıyormuşuz gibi davranmaları, bize karşı sitemde bulunmaları bizi zor durumda bırakıyor" diyen Usta, eczanelere bir ticarethane gözüyle bakıldığından yakındı. Usta, "İlaç almaya gelenler, muayene ücretini de bizim aldığımızı düşünüp bize hakaretlerde bulunuyor. Ödeyeceği ücretin fazla olduğunu duyan hastalardan bayan olmamıza rağmen her türlü hakareti işitiyoruz. Bu yüzden devletin hastaneler üzerinden bu işi halletmesi gerekiyor."

İNTERNETTE SATILAN ÜRÜNLER GÜVENSİZ

Eczanede sattıkları vitamin, bitkisel şampuan ve mama gibi ürünlerin internet ortamında da güvensiz bir şekilde satıldığını söyleyen Eczacı Usta, “Bizde satılan ürünlerin aynısı internette de satılıyor. İnternette satılan ürünler 3-5 lira daha ucuz olduğu için vatandaşlarımız oralardan almayı tercih ediyorlar. Ancak internet ortamında satılan ürünlerin güvenilirliği yok.İnternette satılan ürünlerin içeriklerinde hata olabilir. Çoğu ürünün sağlıklı olmadığını düşünüyorum" dedi.

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

Keçiören'de 14 yıldır hizmet veren Eczacı Şule Usta, Habervaktim'e konuşarak eczacı ve ilaç almaya gelen hastalar arasında geçen ilginç diyaloglar ile yaşadıkları bazı sıkıntıları aktardı. Kendi ve iki bayan arkadaşı ile ilaç almaya gelen hasta veya hasta yakınlarına iyi bir hizmet sunmak adına çalıştıklarını söyleyen Eczacı Usta, müşterilerin yakındığı en büyük konunun muayene ücreti olduğunu belirtti.  

MUAYENE ÜCRETİ ECZACIDA PATLIYOR
"Vatandaşların muayene ücreti konusundaki yaşadığı sıkıntıları bize şikâyet etmeleri, sanki ücreti biz çıkarıyormuşuz gibi davranmaları, bize karşı sitemde bulunmaları bizi zor durumda bırakıyor" diyen Usta, eczanelere bir ticarethane gözüyle bakıldığından yakındı. Sistem gereği muayene ücretlerinin eczanelerde alınmasından dolayı müşterilerle sürekli tartıştıklarını söyleyen Usta, "İlaç almaya gelenler, muayene ücretini de bizim aldığımızı düşünüp bize hakaretlerde bulunuyor. Ödeyeceği ücretin fazla olduğunu duyan hastalardan bayan olmamıza rağmen her türlü hakareti işitiyoruz. Ancak bilmeliler ki o ücretin 1 kuruşu dahi bizim cebimize girmiyor. Bu yüzden devletin bu ödeme işlemlerini hastaneler üzerinden halletmesi hem hastalar açısından hem de bizim açımızdan daha iyi olacak” dedi.

KEPENK ARKASINDAN SATIŞ YAPIYORUZ

Keçiören gibi Türkiye'nin en kalabalık ikinci ilçesinde eczacılık yapmanın keyifli olduğu kadar zor olduğuna da dikkat çeken Eczacı Usta, "Gece nöbetlerimiz oluyor. Burada üç bayan çalışıyoruz. Gece vakti çalışmak illa ki zor oluyor bir de bayansanız ister istemez insanı korkutuyor. Diğer illerdeki nöbetçi eczanelerde yaşanan kötü olayları duyuyoruz. Bu bizi ürkütüyor. Çünkü ne zaman, nerede, ne olacağı belli olmaz. Gecenin bir yarısında gelenin kim olduğunu bilmediğimiz için nöbetçi olduğumuz günlerde can güvenliğimizi sağlayabilmek için kepenk arkasından satış yapıyoruz” diye konuştu.

VERESİYE İLAÇ SATIYORUZ

Eczanenin dar kesimli bir mahallede bulunduğunu söyleyen Usta, “Mesai saatinden sonra 'sağlık ocağı kapanmış' diye gelen hastalar, ilaçları bizden ödünç alıyorlar. İlacı yarın ya da başka bir gün yazdıracağını söyleyen hastalar, ilacı aldıktan sonra ilacı yazdırmayı ihmal ediyor. Mahalle arasında bulunduğumuz için gelen hastalarımızı da kıramıyoruz. Hastaların mağdur olmamaları için daha sonra yazdırmak şartı ile ilacı veriyoruz. Ancak hastalar bizim iyi niyetimizi suiistimal ediyor. Bizim hastalara gösterdiğimiz iyi niyetin karşılığını alamıyoruz” şeklinde konuştu.

İNTERNETTE SATILAN ÜRÜNLER GÜVENSİZ

Eczanede sattıkları vitamin, bitkisel şampuan ve mama gibi ürünlerin internet ortamında da güvensiz bir şekilde satıldığını söyleyen Eczacı Usta, “Bizde satılan ürünlerin aynısı internette de satılıyor. Bu yüzden bizim sattığımız ürünlerin hiçbir mantığı kalmıyor. Çünkü internette satılan ürünlerin fiyatları bizden daha ucuz oluyor. İnternette satılan ürünler 3-5 lira daha ucuz olduğu için vatandaşlarımız oralardan almayı tercih ediyorlar. Ancak internet ortamında satılan ürünlerin güvenilirliği yok; ama ucuz olduğu için insanlara bu alışveriş daha cazip geliyor. İnternette satılan ürünlerin içeriklerinde hata olabilir. Hangi şekilde nasıl bir ortamda saklı olduğu belli olmadığı için sağlıklı olmadığını düşünüyorum” diyerek vatandaşları bu internet ortamında satılan ürünler konusunda uyardı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.