Eğitim Bir-Sen'den Öğretmen Saldırılarına Kınama

Eğitim Bir-Sen'den Öğretmen Saldırılarına Kınama

Eğitim Bir-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, Lise Müdürü Ayhan Kökmen’in hayatını kaybettiği silahlı saldırıya tepki gösterdi.

Eğitim Bir-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, İzmir'in Ödemiş İlçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı lanetledi. 

ÜZÜCÜ VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ 

Keçiören'deki şube binası önünde yönetim kurulu ile ilçe temsilcilerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında saldırıyı kınayan Başkan Aydınsoy, eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalının her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücü olduğuna dikkat çekti. 

ÜZÜNTÜMÜZÜ KATMERLEŞTİRİYOR

dscf4994.jpg

Aydınsoy özetle şunları söyledi: "Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla saldırması, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acı, hüzünlü hatıraları hâlâ yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor, ilgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz"

HERKES SORUMLULUK ALMALI

"Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız. Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık, şuursuz saldırılar son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz, bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı duracağız."

Faruk TUFAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.