Eğitim ve öğretimin önemi nedir? Kuran’da eğitim ve öğretimin yeri nedir?

Eğitim ve öğretimin önemi nedir? Kuran’da eğitim ve öğretimin yeri nedir?

İslam dini eğitim ve öğretime ayrı önem vermektedir. Kur’an-ı Kerim ve hadislerle de bu sabitlenmiştir. Peki, Eğitim ve öğretimin önemi nedir? Kuran’da eğitim ve öğretimin yeri nedir? İşte detaylar:

İslam, ilme, okuyup öğrenmeye ve faydalı bilgileri başkasına öğretmeye büyük önem vermiş, kendileri için gerekli olan bilgileri edinmeyi kadın erkek bütün Müslümanlar’a farz kılmıştır. İlim sahibi olmayı en büyük rütbe kabul etmiş, bu sebeple ısrar ile ilim öğrenmeyi tavsiye etmiştir. Çünkü fertlerin ve toplumların maddi ve manevi her alanda ilerleyip yükselmeleri hiç şüphesiz ilim sayesinde olmaktadır. Peki, Eğitim ve öğretimin önemi nedir? Kuran’da eğitim ve öğretimin yeri nedir? Tüm detaylar haberimizde:

egitim-2.jpg

İSLAM’DA EĞİTİM VE ÖĞRETİM

Allah (C.C.), insanlığa dünya ve ahiret mutluluğun yollarını göstermek üzere indirdiği kitabımız Kur’an-ı Kerim’de onu bütün insanlığa tebliğ ile görevlendirdiği sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV) ilk kitabı ‘oku’ emri olmuştur. Bu ilahi kitabın geçtiği Alak suresinin ilk beş ayetinde şöyle buyrulmaktadır: “Yaratanın rabbinin adı ile oku. O insanı alaktan yarattı. Oku, senin rabbin en cömert olandır. O, kalemle yazmayı öğretendir. İnsana bilmediğini öğretendir.”

egitim-3.jpg

Alak suresindeki ayetler İslam’ın okumaya öğrenmeye ve bilgiye verdiği değeri çok açık bir şekilde göstermektedir. Başka bir ayeti kerimede ise Allah “İçinizden iman edenler ile ilime nail olanların derecelerini yükseltir” buyurarak ilim sahiplerinin diğer insanlar arasından seçilip yükseltildiği haber verilmiştir. İlim, küfrü, her türlü sapıklık ve karanlığı ortadan kaldıran ve insanlığın yolunu aydınlatan bir nurdur. Hak batıldan hayır şerden iyi kötüden doğru eğriden güzel çirkinden ilim ile seçilir ilim zenginliği mal zenginliğinden üstündür. Mal sarf etmekle azalır ilim ise sarf etmekle çoğalır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.