Eğitimin temelinde öğretmen olmalı

Eğitimin temelinde öğretmen olmalı

Yeni eğitim öğretim yılının tüm milletimize hayırlar getirmesini temenni eden ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, eğitimin temelinde öğretmen olması gerektiğini, öğretmenlerin kaybettiği itibara, saygıya yeniden kavuşturulması gereklidir.

2017-18 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü yeni eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesini temenni ederek, eğitim sisteminde başarılı olabilmek için öğretmen merkezli bir eğitim sistemi kurulması gerekli olduğunu belirtti. 

Eğitim sistemimiz öğrenci merkezli

Türkiye’deki eğitim sisteminin öğrenci merkezli olduğunu vurgulayan Başkan Sürücü, bu sistemin yanlış olduğunu eğitim sisteminin gelişebilmesi için öğretmen temelli eğitim sistemine geçilmesi gerektiğinin önemine değindi. Öğrencinin öğretmeni karşısında öğrenen kişi olduğunu unutmaması gerektiğini belirten Sürücü, “Öğretmenin sınıfa girdiği zaman rahat eğitim verebilmesi için eğitimin temelinde öğretmen olmalıdır. Öğrenci keyifli eğitim sistemi kaldırılmalıdır.” dedi.

Eğitimde en başarılı ülkeler; Öğretmen temelli

Dünyanın birçok ülkesinde öğretmen temelli eğitim sistemi kullanıldığını belirten Sürücü, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) olan PISA 2015 yılı sonuçlarında Singapur’un eğitimde dünya birincisi olduğunu belirterek bu gibi ülkelerde öğretmen temelli eğitim sisteminin kullanıldığını ifade etti. Sürücü ayrıca dünyada en iyi eğitim sistemine sahip Finlandiya gibi ülkelerinde bu sistemi kullandığının ve öneminin altını çizdi.

İnancımızı ve ahlakımızı hayatımıza uygulamalıyız

Eğitim sistemimizin gelişebilmesi için batı normlarından vazgeçmemiz gerektiğini söyleyen Sürücü, “Hedef olarak Avrupa ülkelerinin normlarından vazgeçmemiz gerekiyor. Kendi içimize dönmemizin önemli olduğunun altını çiziyorum. Kendi tarihimize ve geçmişimize bakmamız gerektiğini, bizi yüzyıllarca dünyanın lideri yapan inancımızı, ahlakımızı hayatımıza uygulamamız gerekir. Bizi kurtaracak olan budur.” şeklinde konuştu.

İhsan sahibi insan yetiştirmeliyiz

Batıyı örnek aldığımızdan beri sistemlerimizin ilerlemediğini vurgulayan Sürücü, “İnancımızı ve ahlakımızı yaşantımıza uygulamayı bıraktığımızdan itibaren taklitçilik hastalığına yakalandık. Batıyı taklit etmek yerine kendi inanç ve ahlak sistemimize dönersek bu sistem düzelir.” dedi. Bir diğer hedefin ise ihsan sahibi insan yetiştirmek olması gerektiğini belirten Sürücü, “Kendi kendini kontrol edebilen, yapılan her işte kimse sizi görmese bile Allah’ın gördüğünün şuurunda olabilen insanlar yetiştirmeliyiz. Böyle sistemde yetişen bir insandan devlete ve millete zarar gelmez. Eğitim sistemindeki en önemli hedef ihsan sahibi insan yetiştirmek olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Müfredatımızı batı zihniyetinden kurtarmalıyız

Müfredat hakkında da yorumlar yapan Sürücü, batının görüşüne göre müfredatımızın ayarlandığını söyleyerek, milli eğitimde başarı gelebilmesi için müfredatımızı batı zihniyetinden kurtarmamız gerektiğini belirtti. 

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.