EGO Otobüsünde Reklamlar!

EGO Otobüsünde Reklamlar!

Nerdeyse kafamızı çevirdiğimiz her yerde yer alan reklamlar Ankara’da EGO otobüslerinin içine de dadandı. Vatandaşa bilgi vermesi için otobüslere konulan ekranlara özel reklam yayınlanmaya başlandı. Vatandaş ise bu durumdan rahatsız, “bari buraya reklam k

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

EGO otobüslerinde bu zamana kadar hiç görülmemiş yeni bir uygulama başlatıldı. Otobüslerin içerisinde vatandaşa durak bilgisi veren ve kamu spotunun yayınlandığı ekranlarda özel reklamlar yayınlanmaya başlandı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise “reklamın girmediği bir otobüsün içi kalmıştı” şeklinde EGO Genel Müdürlüğüne serzenişte bulundu.

EGO OTOBÜS EKRANLARINDA REKLAM

Hayatımızın her alanlında yaygın olarak görülen reklamlar artık EGO otobüslerinde de karşımıza çıkacak. Tamamıyla kar amacı güdülen bu reklamlarla insanların arzularına ve isteklerine gönderme yapılarak ürünleri almaları ve kullanmaları sağlanmak isteniyor. İnsanlar ihtiyaç duydukları ürünleri reklamlar aracılığıyla aldıkları gibi ihtiyaçları olmayan ürünleri de alma arzusu onları israfa itiyor. Bu nedenle pek çok uzman reklamların belli bir denetim çerçevesi içinde yapılmasını öneriyor.

BİRAZDA HİZMET VERMEYİ DÜŞÜNSÜNLER

Reklamlardan şikâyetçi olan ancak ismini vermek istemeyen bir vatandaş “Kafamızı çevirdiğimiz her yer reklam, artık işe gidip geldiğimizde veya otobüsü kullandığımızda da reklam görüyoruz. Yorgun argın eve giderken yüksek sesle kafamızı ağrıtan bu reklamları istemiyoruz. Buradan da kar etmesinler, her şey maddiyat oldu birazda hizmet vermeyi düşünsünler” şeklinde tepki gösterdi.  

MAVİ MASA: BİZE BÖYLE BİR BİLGİ GELMEDİ

Mavi Masa’yı aradığını ifade eden bir vatandaş ise Mavi Masa’dan kendisine şu cevabın verildiğini söyledi: “Otobüslerin içerisinde kamu spotu yayınlandığını biliyoruz ama bize özel reklam yayınlanıyor veya yayınlanacak diye bir bilgi gelmedi. Yasal olup olmadığını henüz bilmiyoruz bu konuda araştırma yaparak size geri dönüş yapacağız.”    

KARARI EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALDI

EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri konu hakkında bilgi vermekten kaçınırken, yetkili firmanın Ekent olduğunu aktardılar. Reklam çalışmaların yapan Çok TV, Çok Medya yetkilileri ise kararın EGO Genel Müdürlüğü tarafından alındığını bilginin yalnızca onlardan alınabileceğini belirtti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.