Ehliyet alacaklar elini çabuk tutsun: Rekor zam yolda

Ehliyet alacaklar elini çabuk tutsun: Rekor zam yolda

Ehliyet almak isteyenler için yeni zam yolda. 13 bin 750 TL olan sürücü kursu fiyatları, 11 Mart’tan itibaren 15 bin TL üzerinde olacak. Haziran ayından sonra ise, 20 bin TL bandında olması öngörülüyor…

Vergi artışları ve akaryakıt zamlarının ardından hemen her kalem fiyatlarında görülen güncellemelere sürücü kursları da dâhil oldu. Ehliyet almak isteyenler için yeni zam yolda. 13 bin 750 TL olan sürücü kursu fiyatları, 11 Mart’tan itibaren 15 bin TL üzerinde olacak. Haziran ayından sonra ise, 20 bin TL bandında olması öngörülüyor…

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ankara Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı İlyas Kara, “11 Mart'tan sonra Nisan gruplarına geçeceğiz. Burada genel toplam maliyeti 25 bin TL ila 26 bin TL’leri bulacak. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında da bu rakam 30 bin TL’nin üzerine çıkacak” dedi. Kara, sürücü kursu ücreti ve sınav ücretleri gibi ek maliyetler ile beraber, ehliyet alacakların bütçelerini dikkatlice gözden geçirmelerini önerdi.

surucu-kursu.jpg

“15 BİN TL ÜZERİNDE OLACAK”

11 Mart’tan sonra ehliyet ücretlerinde bir güncellemeye gideceklerini söyleyen Ankara Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı İlyas Kara, “2023 yılı Kasım ayında Valilikte yapılan taban fiyat belirleme komisyonunda sürücü kursu ücretleri, 13 bin 750 TL olarak belirlendi. Biz bunu kış aylarında ehliyet alma noktasındaki talepler düşük olduğu için taban maliyet fiyatı üzerinden değerlendirerek. Ocak, Şubat ve Mart aylarına belirlenmiş olan bu ücret üzerinden kayıtlarımızı yaptık. Ancak belirlenmiş olan bu fiyatlar, 11 Mart’a kadar geçerli olacak. O da şu anki öngörümüze göre 15 bin TL üzerinde olacak. Yaz aylarına doğru da 19 bin TL ila 20 bin TL bandında olacak” şeklinde konuştu.

ehliyet.jpg

TOPLAM MALİYET 30 BİNİ GEÇECEK

Bu fiyatların sadece kurs ücreti bölümünü oluşturduğunu dile getirerek maliyetlerin kurs ücretini katlayarak devam ettiğin belirten Kara, “Bunun haricinde 600 TL elektronik sınav ücreti, 750 TL direksiyon sınavı ücreti ve en son tüm işlemler bittikten sonra ehliyet kartımızı alırken devlete yatırılan bir harç kısmı var. O da 5 bin 160 TL. Şu anki toplam maliyet 20 bin 265 TL civarında bir rakam. Dediğim gibi 11 Mart'tan sonra Nisan gruplarına geçeceğiz. Burada genel toplam maliyeti 25 bin TL ila 26 bin TL’leri bulacak. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında da bu rakam 30 bin TL’nin üzerine çıkacak” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.