Ekmek teknemize dokunmayın

Ekmek teknemize dokunmayın

Ulus’ta proje kapsamında esnafa gönderilen ‘boşaltın’ tebligatlarına karşı kampanya başlatıldı.

Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında Ulus İş Hanı esnafına gönderilen boşaltma tebligatlarının ardından hanın yanı başındaki Anafartalar Çarşısı'nın da akıbeti merak konusu oldu. Esnaf, Anafartalar Çarşısı'nın da yakın zamanda yıkılmak istendiğini ve bundan dolayı çarşı olarak çok tedirgin olduklarını söyledi. Ulus İş Hanı ile Anafartalar Çarşısı esnafı ekmek teknelerinin yıkılmaması ve seslerini duyurmak için change.org sitesinden bir imza kampanyası başlattı. İmza kampanyası büyük destek gördü. Vatandaşlar ve esnaflar şu çağrılarda bulundu.

YIKILMASIN RESTORE EDİLSİN

img_8297.jpg

Tuğçe Tanrıverdi: "İlk yerleşim yerlerinde biri olan Ulus, tarihi dokusuyla kültürel mirasımızı yansıtmaktadır. Anafartalar Çarşı'sı da Ulus'un gözbebeği olarak yıllardır Ankaralılara hizmet vermektedir. Tüm yıldırma politikalarına rağmen yıllardır ayakta durmaya çalışan Anafartalar Çarşı'sı esnafımızın destekçisiyiz. Tarihi eser niteliğindeki Ankara'mızın ilk yürüyen merdivenli çarsısı olan Anafartalar Çarşısı yıkılmamalı, hatta restorasyon yapılarak halkımıza daha kaliteli hizmet vermesine destek olunmalıdır." 

TERÖRÜN YIKAMADIĞI ÇARŞI YIKILMASIN

Timur Toprak: "Terörün dahi yıkamadığı 9 şehidi olan Anafartalar Çarsısı yıkılmasın."

BİNLERCE KİŞİNİN EKMEK TEKNESİ

Samed Karakelle:  "3000 çalışanın ki aileleri ile birlikte en az 6000 insanın rızkını temin ettiği, şehrimizin ticaret kapılarından birinin yıkılma kararı üzücü."

ÜLKENİN İLK YÜRÜYEN MERDİVENİ YETİM KALMASIN

Ahmet Özdemir: "Ulus Anafartalar Çarşı'sı yıkılmak istenmektedir. Bilirsinin ki cumhuriyetimizin temelleri atıldığı bu ilk meydanda sizlerin her köşesinde anıları vardır. Gelin Türkiye'mizin ilk yürüyen merdivenini yalnız yetim bırakmayalım. Paylaşalım destek olalım bir hatadır, anlık yanlış karardır diyelim. Biz birlik olursak doğru olur birlik olmazsak muhalefet oluruz."

EKMEK KAPISI

Zülfikar Altay: "Bu çarşı buradan geçimini sağlayan insanların ekmek kapısıdır. İnsanların ekmeği ile oynanmamalıdır."

ANKARA'NIN SİMGESİ

Murat Çiftçi: "Anafartalar Çarşısı Ankara'nın simgelerinden biridir. Ona dokunmayın..."

MAĞDURUZ SESİMİZİ DUYUN

Faruk Sağlık: "Bizler nasıl çarşı olarak devletimizin her zaman yanında durduysak devletimizin de reisimiz de bu kötü günümüzde bizim yanımızda durmasını istiyoruz. Gerçekten mağduruz lütfen sesimizi duyun."
ANAFARTALAR TARİHTİR
Suzan kartal: "Anafartalar Çarşısı tarihtir; lütfen....!! tarihimize dokunmayınız..."

HANGİ AVM'DE BU ÇARŞININ HAVASI VAR

Özlem Çolak: "Ben 10 yıl Anafartalar Çarşısı'nda çalışmış daha sonra memur olmuş biriyim. Bu çarşının Ankaralılar için değerini; ancak Ankaralılar bilir. Her sene Ankara'ya gittiğimde çocuklarıma çok güzel anılar anlatarak gösterdiğim yerlerden biridir Anafartalar Çarşısı. Eğer ki sesimizi duyan birileri varsa; hangi AVM de bu çarşının havası var sorarım. Ayrıca şu an orada evine ekmek götürmek için çalışan insanlar ne olacak! Bu haberi duyduğumda çok üzüldüm. Lütfen Anafartalar Çarşısı'na dokunmayın.

BAŞKAN TUNA: BOŞALAN YERLER YIKILACAK

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Ulus İş Hanı esnafına 5 Ocak Cuma günü saat 09.30'a kadar işyerlerini tahliye etmeleriyle ilgili tebligatlar göndermişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise esnafa giden boşaltma tebligatlarıyla ilgili açıklama yaparak iş hanının akıbeti ile ilgili şunları söyledi: "Şuanda bazı tahliye tebligatı giden esnaf kardeşlerimize, 'Ben proje durdu' diyemem... Bu proje başladığı günden bugüne kadar esnafların bazıları kendisine başka bir yer ayarladı. Bir kısım esnafımızda idare etmeye çalıştı. Bu tahliyeler bugün yapılırsa yarın yıkım olur ve proje biran önce hayata geçmiş olur. Netice itibari ile ben bu esnafa siz orada 'durun' diyemem... Boşalan yerleri yıkacağız..." 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.