Ekmeklerini Taştan Çıkarıyorlar

Ekmeklerini Taştan Çıkarıyorlar

Hamamarkası’nda Altındağ Belediyesi’nin restore ettiği Ankara evlerinin yapımında çalışan Ensar Topsakal, kırdığı taşlardan ekmeğini çıkarıyor. 14 yıldır taş kırarak ekmeğini kazandığını söyleyen Topsakal günlük yaklaşık bir ile bir buçuk kamyon taş kırdı

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Altındağ Belediyesinin projesi olan eski Ankara evlerinin yapımında çalışan Ensar Topsakal, balyozla kırdığı taşlardan ekmeğini çıkarıyor. 2002 yılından beri taş kırma işinde çalışan Topsakal, vücudunun bu işe alıştığını ve fazla yorgunluk hissetmediklerini söyledi. Yevmiyeyle çalıştıklarını aktaran Topsakal, günlük bir ile bir buçuk kamyon arası taş kırdığını belirtti.      

FAZLA YORGUNLUK HİSSETMİYORUM

İşlerinin ağır olmasına rağmen fazla yorulmadıklarını söyleyen Tosakal, “Gölbaşı’ndan çıkan Andezit taşlarının en büyük özelliği evleri yazın serin olmasına kışında sıcak olmasına neden oluyor. Uzun zamandır bu işi yaptığımız için vücudumuz alıştı fazla yorgunluk hissetmiyorum. Kışın özellikle devamlı çalıştığımız için üşümüyoruz, vücut sıcak oluyor. Taş kırarken dışardan insanlar en çok gözünüze sıçramıyor mu diye soruyor, bu zamana kadar böyle bir sorun yaşamadık” diye konuştu.

BİR İLA BİR BUÇUK KAMYON TAŞ

Yaz kış çalıştıklarını söyleyen Topsakal, bir evi yaklaşık bir ay içerisinde bitirdiklerini ifade etti. Şuan Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılan kaymakamlık lokalinin inşasını sürdüren Ensar Topsakal 14 yıldır taş kırarak ekmeğini kazandığını günlük yaklaşık bir ila bir buçuk kamyon taş kırdığını söyledi. Günlük yevmiyelerinin değiştiğini aktaran Topsakal, şuan günlük 150 liraya çalıştıklarını belirtti.  

YAZIN SERİN KIŞIN SICAK

Ankara Taşı olarak bilinen taş Gölbaşı Andezit Taşıdır. Andezit Taşı yazın serinlik kışın ise soğuğu engelleyen özelliktedir. Kaymayı önleyen özelliktedir, boyama gerektirmeyen bir yapıdadır. Volkanik bir taş olan parke döşeme ve birçok yapıda kullanılan dayanıklı malzeme olarak İç Anadolu Bölgesinde üretilen Andezit taşı koyu kırmızı rengi ve su emmeyen özelliğe sahip bir taş olarak üretilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.