EKONOMİMİZ TAM GAZ YOLA DEVAM EDİYOR’

EKONOMİMİZ TAM GAZ YOLA DEVAM EDİYOR’

ATO Başkanı Salih Bezci, TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla üçüncü çeyrek verilerini değerlendirdi. Bezci, “Türkiye bu çeyrekte de büyüyerek yüzleri güldürdü ve tam 24 çeyrektir üst üste büyüme sağladı. Yani ekonomimiz tam gaz yola devam

 

ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın(GSYİH)  yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4 olarak gerçekleşmesinin çok sevindirici olduğunu belirterek, “Türkiye’nin içerde ve dışarda pek çok sorun yaşadığı dönemde yüzde 4’lük büyümeyi sağlaması çok memnuniyet vericidir. Ekonomi, bu büyüme ile ‘tam gaz yol’ mesajı vermiştir” dedi.

 

‘TÜRKİYE BU ÇEYREKTE DE BÜYÜYEREK YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ’

Başkan Bezci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla üçüncü çeyrek verilerini değerlendirdi.  Büyüme verilerinin piyasa beklentisinin üzerinde olduğunu kaydeden Bezci, küresel çapta üretimin yavaşladığı bir dönemin yaşadığına dikkat çekti. Bezci, “Türkiye bu çeyrekte de büyüyerek yüzleri güldürdü ve tam 24 çeyrektir üst üste büyüme sağladı. Yani ekonomimiz tam gaz yola devam ediyor. Tüm dünyanın ekonomik sancılar yaşadığı bugünlerde büyümeyi sürdürmek ayrı bir başarıdır” diye konuştu.

 

‘AÇIKLANAN EYLEM PLANI UMUT VERİCİ’

Bezci, büyüme rakamlarının yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan eylem planının da umut verici olduğunu söyledi. Türkiye’nin ihracat pazarlarında yaşanan sıkıntıların devam ettiğine dikkat çeken Bezci, sözlerine şu ifadelerle devam etti:  “İş alemi olarak büyümenin beklenenin üzerinde çıkmasından memnunuz. Türkiye’nin büyümesi ekonomik olduğu kadar siyasi olarak da çok önemlidir. Başta Rusya gerginliği olmak üzere ülkemizin karşı karşıya kaldığı jeopolitik risklere rağmen büyümenin sağlanması, Türkiye’nin ekonomik gücünü dünyaya göstermesi açısından etkileyici bir hamle olmuştur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.