Elazığ’daki maden kimin? Elazığ’daki maden hangi şirkete ait? Elazığ’daki maden devletin mi?

Elazığ’daki maden kimin? Elazığ’daki maden hangi şirkete ait? Elazığ’daki maden devletin mi?

Türkiye, Erzincan’ın İliç ilçesindeki toprak kayması faciasının ardından ikinci bir şok yaşadı. Elazığ’da bulunan krom madeninde göçük meydana geldi. Peki, Elazığ’daki maden kimin? Elazığ’daki maden hangi şirkete ait? Elazığ’daki maden devletin mi?

Erzincan'daki olayın sıcaklığı yerini korurken, bir kötü haber de Elazığ'dan geldi. Elazığ’ın Palu ilçesindeki bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 4 kişinin toprak altında kaldığı olayda, iki kişinin kurtarıldığı belirtildi. Göçük yaşanan bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Peki, Elazığ’daki maden kimin? Elazığ’daki maden hangi şirkete ait? Elazığ’daki maden devletin mi? Tüm detaylar haberimizde:

"VALİLİK'TEN AÇIKLAMA"

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Palu ilçesinde krom madeninde göçük meydana geldiğini, göçük altında kalan 4 işçiden 2'sinin kurtarıldığını, 2 işçinin kurtarılması için çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada da, "İlk belirlemelere göre 3 maden işçisinin göçük altında kaldığı bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine AFAD, İtfaiye, Jandarma ve 112 Acil Sağlık Ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

ERZİNCAN'DA ARA VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonucu bir göçük oluşmuş ve 9 işçi kaybolmuştu. Ancak heyelan riski nedeniyle arama çalışmalarına ara verilmişti.

ELAZIĞ’DAKİ MADEN KİMİN?

Erzincan’daki olayın ardından maden şirketinin Kanadalı olmasıyla Türkiye’de gündem olmuştu. Elazığ’daki olayın ardından da akla ilk gelen sorulardan biri madenin devletin mi yoksa özel şirketin mi olduğu konusu oldu. Vatandaşlar, arama motorlarında konuyla ilgili pek çok araştırma yapmaya başladı. Ancak konuyla ilgili henüz bir detay açıklanmadı. Dezenformasyonun fazla olduğu olayla ilgili yeni ve güncel bilgiler geldikçe haber güncellenecektir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.