Elektrik Tellerinin Taşıdığı Tehlike Ve Oluşturduğu Çirkin Görüntü Kurtulacaklar

Elektrik Tellerinin Taşıdığı Tehlike Ve Oluşturduğu Çirkin Görüntü Kurtulacaklar

Mamak Belediyesi ve TEDAŞ işbirliğiyle Küçük Kayaş Mahallesi’nde elektrik hattının yeraltına alınması için çalışmalara başlandı. Mahalleliler elektrik tellerinin taşıdığı tehlike ve oluşturduğu çirkin görüntü kurtulacak.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı Mamak’ta elektrik hattı yeraltı alınıyor. Mamak Belediyesi ve TEDAŞ işbirliğiyle Mamak’ta bulunan Küçük Kayaş Mahallesi’nde elektrik hattı yeraltı alınması için çalışmalarına başlandı. Mahalleliler elektrik tellerinin taşıdığı tehlike ve oluşturduğu çirkin görüntü kurtulacak.

ELEKTRİK ÇARPMA TEHLİKESİ

Yağmurlu ve rüzgârlı havalarda kabloların kopması nedeniyle vatandaşlar da her an tehlike altındayken, elektrik direkleri ve kablolar estetik olarak da kötü bir görüntü sergiliyordu. Elektrik kablolarının açıkta olması ve görüntü kirliliğine neden olan yer üstündeki elektrik direkleri kaldırılıp kablolar yer altına alınıyor. Mamak Belediyesi ve TEDAŞ işbirliğiyle başlatılan çalışmalar kapsamında, Küçük Kayaş Mahallesi başta olmak üzere, etap etap programa alınan diğer mahallelerdeki çalışmalar tamamlanacak.

YAKLAŞIK İKİ AY SÜRECEK

Direk ve kabloların kötü görüntülerinden kurtulacaklarını söyleyen Küçük Kayaş Mahalle Muhtarı Serkan Çetintaş,  “TEDAŞ elektrik hattı yeraltı çalışmalarına başladı. Bu çalışma mahallemizin tüm sokağında yapılacak ve yaklaşık iki ay sürecek. Sonunda direkler ve kablo gibi kötü görünüm kalmayacak. İşin bu konuma gelmesi için büyük gayret gösteren, takip ve emek veren Belediye Başkanımız Sayın Mesut Akgül e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ AZALSIN

Sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı Mamak’ta elektrik hattının yer altına alınması vatandaşı da memnun etti. Bölgede süren kentsel dönüşüm projesi nedeniyle elektriklerin kesilmesinden şikâyetçi olan Mamaklılar elektrik hattının yer altına alınmasıyla birlikte elektrik kesintilerinin azalacağını temenni ediyor. Elektrik tellerinin taşıdığı tehlike ve oluşturduğu çirkin görüntü kurtulacak olan vatandaşlar yapılan hizmetten dolayı yetkililere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.