Elmadağ’a OSB geliyor: 20 bin kişiye istihdam sağlanacak

Elmadağ’a OSB geliyor: 20 bin kişiye istihdam sağlanacak

Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB'nin altyapısı tamamlandı. 2 yıl içinde bitecek olan proje ile 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, “İlk fabrikamızın inşaatı tamamlandı. Sene sonunda yapı ruhsatı alınacak“ dedi.

Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB'nin altyapı çalışmaları tamamlandı. ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, “Yıl sonuna kadar yapı ruhsatı alınacak. Bununla birlikte 2 sene içerisinde projenin tamamı bitecek“ dedi. Tamamlandığında 20 bin kişiye istihdam sağlayacak projenin yapımı devam ediyor.

Elmadağ Mobilyacılar ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı temel atma töreni 12 Temmuz 2021’de gerçekleşmişti. Projenin tamamlandıktan sonra 20 bin kişiye istihdam sağlayarak bölge ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor. Yapım aşamasının neredeyse sonuna yaklaşılan Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Projesi’nde yıl sonunda yapı ruhsatı alınacak. ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, yirmi bin kişiye istihdam sağlayacak Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Projesi’nin 2 senenin sonunda tamamlanacağını ifade etti. Taklacı, yirmi bin kişiye istihdam sağlayacak Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Projesi hakkında, “İç Anadolu’nun mobilya üretim merkezi olacak bir proje, tamamlandığında bölgeye değer katacak ve 20 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacak” şeklinde konuştu.

2-seneye-hazir.jpg

2 SENEYE HAZIR HALE GELECEK

ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB’nin 2 sene içerisinde hizmete hazır hale geleceğini şu sözler ile ifade etti: “Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Projesi’nin yapım aşamaları devam ediyor. Güzel ve hızlı bir yol katettik. İlk fabrikamızın inşaatı tamamlandı. Sene sonunda yapı ruhsatı alınacak ve bununla birlikte 2 sene içerisinde her şeyiyle vatandaşlara hizmet için hazır hale gelecek.“

20-bin-kisi-istihdam.jpg

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Ankara’nın en büyük sanayi sitelerinden olan siteler binlerce kişiye istihdam sağlarken yaptığı ihracat ile de ülke ekonomisine katma değer sağlıyor. Elmadağ’da kurulması planlanan ve yapım aşamasının neredeyse sonuna yaklaşılan Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Projesi tamamlandıktan sonra yirmi bin kişiye istihdam sağlayacak bölge ekonomisine katkı sağlanması bekleniyor. Hüseyin Taklacı,“ Proje tamamlandığında büyük bir istihdam kapısı olacak. 20 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacak.“ dedi.

ulasimi-kolay.jpg

ULAŞIMI KOLAY NOKTADA YER ALIYOR

Hüseyin Taklacı, Elmadağ Mobilyacılar OSB’nin ulaşımı kolay bir noktada yer aldığını ifade etti. Taklacı, “43 ilin güzergâhında 1 adet Otoban ve 1 adet Otoyola sıfır mesafede ve Demir İpek Yolu tren hattı yükleme alanının yanı başında bulunuyor. Bu nedenle aslında konum olarak da ticaretin merkezinde yer alıyor. Ulaşım olarak da oldukça merkezi ve kolay ulaşılabilir bir noktada. Ankara, Elmadağ ve Kırıkkale’ye günün her saati ulaşımın eksilmediği bir noktada. Birçok ilçeden tek vesait ile gidilebiliyor. Samsun Yolunun genişletme çalışmaları bittiğinde ulaşım daha konforlu bir hale gelecek“ dedi.

alt-yapi-hazir.jpg

ALT YAPISI HAZIR

ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı alt yapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Taklacı, “Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Projesi’nin alt yapısına dair her şey hazır hale gelmiş durumda. Alt yol imalatı, kanalizasyon, yağmur suyu hatları, enerji nakil hattı, alçak gerilim ve yüksek gerilim hatları gibi yer altı imalat işlemlerinin hepsini tamamlamış durumdayız. Üst yapı çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Giriş kapısını ve tellerini bitirmiş durumdayız. Mobilya sektöründe Ankara’nın devasa bir projesi olacak. Ankara’nın mobilya sektöründe buna ihtiyacı vardı. Yıllar öncesinde yapılması gereken bir projeydi. Burayı Siteler’in devamı olarak düşünüyoruz. Mobilya sektörünü daha canlı hale getirip ihracat rakamlarımızı da bu projeyle birlikte arttıracağız“ dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.