Elmadağ’da seçim sonucunu projelerin belirlemesi bekleniyor

Elmadağ’da seçim sonucunu projelerin belirlemesi bekleniyor

Elmadağ’da gözler Cumhur İttifakı Adayı Eyüp Tekiner ile CHP’nin adayı Adem Barış Aşkın’ın açıkladığı projelere çevrilmiş durumda. İki aday toplam 100’e yakın proje duyururken; projelerde ulaşım ve barınmaya yönelik çözümler ön plana çıkıyor.

Elmadağ’da seçimlerin iddialı adayları projeleriyle yarışıyor. İlçede seçim sonucunu, isim veya partilerin değil projelerin belirlemesi bekleniyor. Bu noktada gözler Cumhur İttifakı Elmadağ Belediye Başkan Adayı Eyüp Tekiner ile CHP’den mevcut Elmadağ Belediye Başkanı ve Adayı Adem Barış Aşkın’ın açıkladığı projelere çevrilmiş durumda.

elmadag2.jpg

Elmadağ Belediye Başkanı ve Adayı Adem Barış Aşkın, ulaşımda; yeni EGO otobüsleri, barınmada; ‘1000 adet 2+1 Konut Projesi’ni ve istihdamda; “Tekstilde Kadın Eli: Mobilyacılar OSB” projesini ön plana çıkarttı. Cumhur İttifakı Adayı Eyüp Tekiner ise ulaşımda; Kırıkkale’ye rahat ve ekonomik ulaşım, barınmada; TOKİ 2 ve 3’üncü etap Kentsel Dönüşüm Projesi ve eğitimde ise yeni KYK yurdu ile üniversite kampüsü projesini sundu.

İki adayın duyurduğu toplam 100’e yakın projenin ardından 45 bin nüfusa sahip Elmadağ’da 2 dönem AK Parti’den Belediye Başkanlığını yürüten Gazi Şahin’den sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçen belediye başkanlığının bu seçimlerde ne olacağı merak konusu oldu. Adem Barış Aşkın ilk döneminde Renkliköy, Yöresel Tandır Evi ve Tıbbi Aromatik Bitki Üretim Projesi ile dikkatleri üzerine çekmişti.

elmadag1.jpg

ÇÖZÜM ODAKLI OLUNACAK

Elmadağ’da CHP’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın’ın ikinci dönemi için duyurduğu projeler şu şekilde; Barınma konusunda; Elmadağ ve Hasanoğlan’da yer alan ve 2+1 dairelerden oluşacak bin adet konut yapılacak. Konutlarda dinlenme alanları, sosyal tesisler ve çocuk oyun alanları bulunacak. Ayrıca “Her Köye Köy Konağı ve Taziye Evi” projesiyle köylerde yaşayan vatandaşların bir araya gelerek sosyal etkileşimlerini artırmaları ve geleneksel kültürlerini yaşatmaları hedefleneceği belirtilirken; bununla birlikte mahallelere kreş ve gündüz bakımevi inşa edilerek çocukların güvenli bir ortamda eğitim alması ve ailelerin iş ve günlük yaşam koşullarını kolaylaştırmak sağlanacak. Çözüm odaklı projeler arasında Elmadağ- Ankara arası yeni EGO seferleri de bulunacak. Çaykur, Tatlıca, Yenimahalle, Havuzbaşı ve Hasanoğlan kalkışlı EGO otobüsleri olacak. Yeni dönemde tüm özel halk otobüsleri kiralanmak ya da satın alınmak yoluyla EGO bünyesine katılacak ve daha denetimli, modern, güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunulacak.

adembaris1.jpg

KADIN İSTİHDAMI ARTIRILACAK

Adem Barış Aşkın’ın Elmadağ’ın ekonomik büyümesi ve istihdamına yönelik projeleri arasında öne çıkanlar arasında yer alan “Tekstilde Kadın Eli” projesinde Mobilyacılar OSB ile işbirliği yapılarak kadın istihdamını artırmak ve tekstil sektöründe fark yaratmak hedeflenecek. Proje ile belediye şirketi bünyesinde bir tekstil atölyesi oluşturularak farklı sektörlerde üretim yapılacak. Ev hanımları, evlerinden ayrılması gerekmeksizin ekipman ve materyal desteği ile iş gücüne dahil edilecek. Bununla birlikte ilk olarak Samsun Yolu kenarında inşa edilen ve yoğun ilgi gören Yöresel Tandır Evinin ikincisi Elmadağ’a kazandırılacak. Böylece Tirit ekmeği daha büyük bir kapasite ile Samsun Yolu - Ankara istikametinde daha erişilebilir olacak. Ayrıca kurulacak Tıbbı ve Aromatik Bitki Yetiştirme, Meyve Sebze Kurutma, Süt ve Süt Ürünleri tesisleriyle bölgenin istihdamına katkı sağlanacak. 40’tan fazla projesi olan Aşkın’ın diğer projeleri arasında Elmadağ Arkeopark, Elmadağ Kent Müzesi ve Hasanoğlan Ekolojik Oyun Vadisi de bulunuyor.

eyuptekiner3.jpg

CUMHUR İTTİFAKI 50 PROJE SUNDU

Cumhur İttifakı Adayı Eyüp Tekiner’in de projeleri arasında öne çıkanlar; iki adet kentsel dönüşüm projesi ve öğrencilere yönelik barınma imkanı sunan KYK yurdu ile eğitimleri için yeni üniversite kampüsü projesi oldu. Tekiner’in “Elmadağ kazanacak” sloganıyla öne çıkarttığı kentsel dönüşüm projelerinin biri TOKİ 2’nci ve 3’üncü etap konutları olurken; diğeri Hasanoğlan Havuzbaşı Mahallesi’nde başlatmak istediği kentsel dönüşüm oldu. Bununla birlikte ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerinde yer aldığı projeler arasında Elmadağ Kart’ta yer aldı. Elmadağ Kart ile her ay bin aileye 2 bin TL destek sağlanacağı belirtilirken; bin üniversiteli öğrenciye ise her ay kesintisiz 2 bin TL burs verileceği açıklandı. Yeni sosyal tesisler ile millet bahçesinin de bulunduğu projeler arasında ulaşıma yönelik vaatler de yer aldı. Bu kapsamda Kayadibi Mahallesi kavşağında yapılacak düzenleme ile giriş çıkış sorununun çözüleceği bildirilirken; Elmadağ’dan Kırıkkale'ye ulaşımında ekonomik ve konforlu olacağı aktarıldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.