EMADDER'den Bakan Işıkhan’a tepki: Hakkımızı alana kadar mücadeleye devam

EMADDER'den Bakan Işıkhan’a tepki: Hakkımızı alana kadar mücadeleye devam

EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın “Böyle bir çalışmamız yok” sözlerinin talihsizlik olmadığını; bilinçli söylediğini düşündüğünü belirterek, “Biz bu hakkı alana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

3 Mart 2023’te çıkan EYT yasası ile staj ve çıraklık mağdurlarının ardından EYT’yi kısa süre ile kaçıran vatandaşların da mağduriyeti gündeme geldi. 4 buçuk milyon kişi akranlarından farklı olarak; 1 gün, 1 ay ve 1 yıl ile kadınlarda 17, erkeklerde ise 20 yıl daha fazla çalışmak durumunda kaldı. Konu ile ilgili seçimden önce çalışmalar yürütüleceği birçok kez yetkililer tarafından vurgulanırken; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, basın mensuplarının kademeli emeklilik sistemiyle ilgili sorusu üzerine “Staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok” cevabı verdi. Yapılan açıklamayı tepkiyle karşılayan Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Başkanı Mihriban Uğurlu, attıkları adımlar sayesinde yetkililerin konu ile ilgili görüşlerinin değiştiğini vurgulayarak, “Böyle bir açıklama yapması talihsizlik değil; bilinçli veyahut algı kırmak amacı düşünülerek yapılmış olabilir. Ayrıca şunu söylemek istiyorum. Bir çalışma olsun veya olmasın gündeme gelsin veya gelmesin bizi etkileyen bir durum yok. Biz bu hakkı alana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

1-006.jpg

MÜCADELE SÜRECEK

Emeklilikte Adalet Derneği Başkanı Mihriban Uğurlu, gazetemize yaptığı açıklamada, “Aslında bizim için hiçbir şeyi değiştirmiyor. Sonuçta biz bunu milletvekilleri, grup başkan vekilleri ve iktidarın gündeminde tutuyoruz. Bu mağduriyetle ilgili düzenleme gelecek sözlerini kendilerinden almıştık. Geçtiğimiz günlerde de sayın Cumhurbaşkanımız ‘Gelecek, daha ne müjdeler gelecek’ diye söylemişti. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın böyle bir açıklama yapması talihsizlik değil; bilinçli veyahut algı kırmak amacı düşünülerek yapılmış olabilir. Çünkü henüz bakanlığa gelmiş bir durum söz konusu olmayabilir. Sonuçta nihai karar açıklamasından sonra bakanlar yeniden bir çalışma yapacaktır. Ayrıca şunu söylemek istiyorum. Bir çalışma olsun veya olmasın gündeme gelsin veya gelmesin bizi etkileyen bir durum yok. Biz bu hakkı alana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

2-005.jpg

10 MART’TA ANKARA’DAYIZ

Emeklilikte Adalet Derneği Başkanı Uğurlu, mücadelelerinin belirli bir tarih odaklı olmadığını; haklarını alana kadar devam edeceklerini vurgulayarak, “1 Mart’ta meclis tatile giriyor. Bu tarihten sonra bizim ağırlıklı olarak saha çalışmalarımız var. Bu hafta Kocaeli ve Tekirdağ’da iki büyük basın açıklamamız olacak. 10 Mart Pazar günü ise Bolu ve Ankara’da büyük bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Görüşmeler olmayacak çünkü seçimden dolayı vekiller çoğunlukta sahada olacak. Şu anda iktidar vekilleriyle görüşmemizde biz daha leb demeden onlar ‘Bunun çalışmasını yapıyoruz’ diyor. Bununla ilgili parti içinde ve iktidar kanadında bir çalışma var. Herhalde milletvekilleri yalan söylüyor değil” dedi.

3-001.jpg

İSTANBUL’DA OYLARI ETKİLEYECEK

Mihriban Uğurlu, “Bizim için sorun yok biz aynen kaldığımız yerden devam edeceğiz. Zaten 4 milyon mağdurun yüzde 60-65’i İstanbul’da yaşıyor. İstanbul’u çok çok almak isteyen bir iktidar var” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum