Emekli Yüzbaşından Ahde Vefa Örneği

Emekli Yüzbaşından Ahde Vefa Örneği

Emrindeki 3 askeri kollarında şehit veren, TSK'da yüzbaşı rütbesinden emekli olduktan sonra akaryakıt istasyonu işletmeye başlayan Faysal Karaoğlu, bir ahde vefa örneği göstererek, şehit yakını, gazi ve güvenlik güçlerine karsız akaryakıt vermeye başladı.

HAKLARI ÖDENMEZ
Nüfus oranına göre Türkiye'nin en fazla şehit veren noktasında yaptığı bu anlamlı uygulamayla ilgili Habervaktim'e açıklamalarda bulunan emekli Yüzbaşı Faysal Karaoğlu, "Bugün huzur içinde yaşıyorsak bu şehit ve gazilerimiz sayesinde. Bu al bayrak kıyamete kadar dalgalanacaksa ve dalgalanıyorsa onların çok büyük emekleri var, bu emek kesinlikle madden ödenemez" dedi. 

ACISI HALA YÜREĞİNDE

Tim komutanı olarak Güneydoğu'da 7 yıl terörle mücadelede görev yaptığını, emrindeki askerlerden üçünü şehit verdiğini ve o acıyı sürekli içinde hissettiğini dile getiren Karaoğlu, "Bu sektörde devam ederken şehit yakınları ve gazilere bir nebze de olsa faydam ne olabilir diye düşünürken yaptığım işten hiçbir kar almadan hem şehitlerimizin yakınlarına, hem gazilerimize hem de onların yakınlarına akaryakıt vermek istedim. Son derece mutluyum" diye konuştu.

 

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Türkiye'nin en fazla şehit veren noktası Çubuk'ta, emekli yüzbaşı olan bir akaryakıt işletmecisi terör olayları nedeniyle şehit yakınları, gaziler, emniyet mensupları ve askerlere yüzde 7 indirimli yakıt vermeye başladı. Anlamlı kampanya ile ilgili Habervaktim'e konuşan emekli Yüzbaşı Faysal Karaoğlu, "Bugün huzur içinde yaşıyorsak bu şehit ve gazilerimiz sayesinde. Onların hakkı ödenmez. Keşke elimden gelse de bütün Türkiye geneli böyle bir şey yapabilsek" dedi. 

YALNIZ OLMADIKLARI HİSSETDİRİLMELİ

İlçenin Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ankara Bulvarı'ndaki Memoil Bayi Aras Petrol Akaryakıt istasyonun sahibi olan emekli Yüzbaşı Faysal Karaoğlu, terör olaylarından etkilendiğini ifade ederek, kendisinin de ülkesi ile şehit ve gazilere destek vermek istediğini anlattı. Karaoğlu, çok güçlü olan Türk devletinin şehit ve gaziler için her türlü imkanı verdiğini de hatırlatıp vatandaşların da aynı bilinçle hareket ederek, şehit yakınları ve gazilere sahip çıkıp her fırsatta onların yalnız olmadıklarını hissettirmesi gerektiğini vurguladı.

UYGULAMA TAKDİR EDİLİYOR

Uygulamanın yaklaşık 8 aydır devam ettiğini ve diğer müşterileri tarafından hiçbir zaman suiistimal edilmediğini anlatan emekli Yüzbaşı Faysal Karaoğlu, Türk milletinin en hassas konusunun vatan ve onun için canlarını feda eden insanlar olduğunu aktardı. Bu uygulamadan hiçbir kar elde etmedikleri gibi zarar da etmediklerini kaydeden Karaoğlu, uygulamanın şehit ve gazi yakınları, gaziler ve vatandaşlarca takdir edildiğini de söyledi.

ŞEHİTLERİN ACISI HALA YÜREĞİNDE

Karaoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) tim komutanı olarak Güneydoğu'da 7 yıl terörle mücadelede görev yaptığını dile getirerek, emrindeki askerlerden üçünün şehit olmasını hiçbir zaman unutamadığını ve o acıyı sürekli hissettiğini dile getirdi. Çubuk'un  nüfusuna oranla en çok şehit ve gaziye sahip bir ilçe olduğunu anımsatan Karaoğlu, şunları dile getirdi: "TSK'den yüzbaşı olarak emekli oldum. Daha sonra 2010 yılında önce ticarete sonra akaryakıt sektörüne girdim. Bu sektörde devam ederken şehit yakınları ve gazilere bir nebze de olsa faydam ne olabilir diye düşünürken yaptığım işten hiçbir kar almadan hem şehitlerimizin yakınlarına, hem gazilerimize hem de onların yakınlarına akaryakıt vermek istedim. Bu şekilde şehit yakınlarına ve gazilere hizmet vermekten son derece mutluyum. Elimden gelse daha fazla hizmet edebilmek isterim."

HAKLARI MADDEN ÖDENEMEZ
Karaoğlu, tüm esnafın, işadamlarının şehit yakınları ve gazilere sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, "Biz burada rahat şekilde ticaretimizi yapıp ekmek yiyebiliyorsak onların sayesindedir. Bu al bayrak kıyamete kadar dalgalanacaksa ve dalgalanıyorsa onların çok büyük emekleri var, bu emek kesinlikle madden ödenemez" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.